Petr Michek: V Barceloně Španělé znásilnili demokracii

06.10.2017 19:20

Nedělní brutální zákrok španělské policie a národní gardy v Barceloně proti pokojným katalánským voličům, kteří chtěli vyjádřit svoji vůli v referendu o nezávislosti Katalánska, v mnohém připomínal zásah SNB v roce 1989 na Národní třídě v Praze.

Petr Michek: V Barceloně Španělé znásilnili demokracii
Foto: NS - LEV 21
Popisek: Petr Michek

Španělská vláda prostřednictvím policiie v neděli dne 1. října 2017 znásilnila demokracii a v Katalánsku ztratila poslední sympatie, které ji tam ještě zůstaly. Předvedla celému světu, jak podle ní vypadá "španělská demokracie" pohledem  z Madridu.

Katalánci, stejně tak jako v roce 1918 Češi, Moravané, Slezané, Slováci a Podkarpatší Rusíni, mají podle mezinárodního práva právo na sebeurčení a možnost rozhodovat o své budoucnosti.

Katalánci na základě svobodného rozhodnutí svého národa v referendu mají právo žádat vytvoření svého samostatného a suverénního státu a požadovat po mezinárodním společenství jeho uznání stejně tak, jako byla západoevropskými zeměmi uznána samostatnost Kosova albánským separatistům, kteří v Kosovu svojí populační explozí přečíslili původní Srby. Podle Charty OSN a Paktu o lidských právech na to Katalánci mají svaté právo!!! Španělská vláda místo toho, aby jednala s Katalánci, tak zvolila tu nejhorší variantu - použití síly, a to se jí může vymstít.

Španěle by si měli vzít příklad z vlády Velké Británie, která vždy (i když nerada) umožnila Skotům uskutečnit referendum o nezávislosti. A přesto, i přes pohnutou historii, je Skotsko stále součástí  Velké Británie a byla mu přiznána velká autonomie v samosprávě.

Proto jedinou cestou musí být mírový dialog a jednání.

Petr Michek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.