Petr Schnur: Není zločinec jako zločinec

18.07.2016 11:10

Fotbalové opojení netrvalo dlouho a francouzské Nice nás drasticky vrátilo zpět do evropské reality. Zní to až cynicky, ale pomalu si zvykáme na hromady mrtvých, které se pomalu ale jistě blíží k hranici stovky.

Petr Schnur: Není zločinec jako zločinec
Foto: youtube.com
Popisek: Teroristický útok ve francouzském Nice

Budiž podtrženo: mrtvých a zmrzačených civilistů, obyčejných lidí z ulice, nikoliv potentátů, kteří drží prst na válečné spoušti a stále častěji ji mačkají. A co víc – dojemné smuteční rituály transatlantické elity post mortem platí exkluzivně výhradně Evropanům, za mrtvé Libyjce, Syřany, Iráčany a jiné nezápadní oběti džihádistického jara se smuteční tryzny nedrží.

Nejde přitom o sice banální, nicméně mediálně průrazná loga typu „Je suis XY“, ale o realitu stojící za prolhanou pseudomorálkou smutnících euro­vůdců. Jestliže Paříž a Nice k něčemu skutečně vyzývají, potom k otázce, co islamistickému teroru v Evropě předcházelo. I všeobecně známá fakta je někdy nutné připomenout.

Tak třeba dnes již z módy vyšlá Al Kajda, která americkým stratégům nejprve posloužila v Afghánistánu proti Sovětům a v Bosně ranně devadesátých let proti jugoslávské Federaci. Dokud džihadistická internacionála podřezávala krky Srbům, bylo všechno okay a mohla se těšit ze sice neoficiální, zato velmi účinné všeobecné podpory „svobodného světa“. Historie se opakovala v bleděmodrém v Kosovu, takže díky „demokratizaci“ bývalé Jugoslávie partnerským kolektivem USA­NATO­EU­Saúdská Arábie dnes máme na evropském kontinentu, konkrétně na Balkáně, hned několik kvazi států, ze kterých se rekrutuje evropský džihád v Sýrii a Iráku.

A ten nemá pouze vojenskou, ale i politickou cenu. Transformace rebela do teroristy totiž přímo vybízí k většímu „angažmá“ USA, NATO a EU, k posílení „pomoci“ proti těm, kteří nejprve sehráli roli strategického partnera a odvedli špinavou práci v terénu.

Komu nestačily uřezané srbské hlavy, aby pochopil, co za „humanitárními intervencemi“ stojí, tomu přispěchala na pomoc francouzsko­britská „bezletová zóna“ v Libyi a její plánované dvojče v Sýrii. Co Evropě přinese předpovídal už Kaddáfí, a dlužno dodat, že se jeho proroctví vyplnilo na „200%“: teroristická i migrační vlna hrozí udělat z reálně existující EUropy nejen sociální, ale i civilizační bojiště.

Závan libyjsko­syrského „jara“ dosáhl na Evropu

V jakém prolhaném a prohnilém Absurdistánu žijeme bylo patrné bezprostředně po „demokratizaci“ Libye, když francouzské jednotky za pomoci atlantických spojenců zakročily v Mali proti těm islamistům, které předtím Francie vyzbrojila v libyjské poušti. I přesto, že pěší falangou v tahu na Tripolis byla maghrebská odnož Al Kajdy, pracovaly Paříž a Londýn spolu s Washingtonem, golfskými feudály a tureckým autokratem na jakémsi druhém vydání Sykes-Picotovy dohody v Sýrii. Právě teroristické útoky ve Francii a Belgii potvrdily, co předtím pískali vrabci na střeše. Že totiž evropští islamisté mohli zcela nerušeně provozovat džihádistický turismus sem a tam – pod dohledem západních tajných služeb, mlčení vlád i politicky zcela paralyzovaných parlamentů. Plody opakovaného selhání právního státu, který následně do Evropy fakticky bez jakékoliv kontroly pustil na dva miliony „uprchlíků“ ze zemí, které předtím pomohl rozbít, nyní sklízíme v Paříži, Bruselu, Nice a kdoví kde jinde. Závan libyjsko­syrského „jara“ dosáhl na Evropu.

Jsou tedy jedinými viníky pomatené, fanatické mozky, pro které je masový vrah mučedníkem?

Nebo existuje ještě druhá, noblesní kategorie těch, kteří nikdy sami nevystřelili, kteří ale dali pokyny k ničení a vraždění? A sice ve spojenectví s těmi, kteří dnes nejen v Sýrii, Iráku a dalších zemích Blízkého východu a Afriky, ale i v Evropě rozsévají smrt? Pět měsíců po islamistickém teroru v Paříži s 120 mrtvými udělil „socialistický“ prezident Francouzské republiky nejvyšší státní vyznamenání, Řád čestné légie, saúdskoarabskému ministrovi vnitra. Před kterým soudem stanou Bush s Blairem, kteří pod vylhanými důvody napadli Irák? A Sarkozy, Hollande, Cameron i Obama spolu s jejich saúdsko­katarskými spojenci, kteří zničili libyjský stát, pokusili se o totéž v Sýrii a vyzbrojili džihád, který nyní obrátil pohled směrem k Evropě?

Vzhledem k totálnímu propadu právního státu a ke zkušenostem, které jsme udělali s objektivitou a nestranností soudu v Haagu ve spojitosti s Jugoslávií, to budou asi dějiny. A to pouze za předpokladu, že budou normální, nikoliv orwellovské.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …