Petr Štěpánek: Miroslava Němcová na Haška nekřičela. Křik vypadá úplně jinak

02.08.2013 14:43

Odpovědi Petra Štěpánka pro ParlamentníListy.cz

Petr Štěpánek: Miroslava Němcová na Haška nekřičela. Křik vypadá úplně jinak
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

1) Nepřehnala to paní Němcová do té míry, že její vystoupení mohlo působit hystericky (ohýbání hřbetu před Zemanem, zvyšování hlasu na Haška, skákání do řeči atp.)?

2) Nevhání takovýmto vystoupením pravicové voliče do náruče TOP 09 tím, že je může znechutit takovýmto vystoupením?

3) Paní Němcová vždy patřila k obdivovatelům Václava Klause. Myslíte si, že ho mohla svým vystoupením potěšit nejen jako jeho obdivovatelka, ale i jako členka nejužšího vedení "jeho" ODS, pochválil by ji jako konzervativní politik za toto vystoupení?

VIDEO ZDE

ad 1) Televizní vystoupení Miroslavy Němcové jsem viděl v přímém přenosu. Nikterak mě nepohoršilo. Nemyslím, že se v přestřelce mezi Němcovou a místopředsedou ČSSD Haškem odehrálo cokoli, co by bylo nad rámec běžných šarvátek v české politice. S obsahem slov Miroslavy Němcové souhlasím, a pokud trochu pozvedla hlas, nijak mě to nepohoršuje. Naopak. Jestli mě něco překvapilo, pak spíše následný titulek článku v Parlamentních listech, že Němcová na Haška prý křičela. Křik vypadá úplně jinak. Editor, který titulek vymýšlel, to má nějaké popletené. Asi je moc horko.

ad 2) Že by způsob komunikace Miroslavy Němcové naháněl voliče TOP 09, toho se vůbec neobávám.

ad 3) Na vystoupení paní Němcové jsem neshledal a neshledávám nic neobvyklého či nestandarního pro čekou politiku, takže spekulace, zda by ji Václav Klaus měl jako konzervativní politik pochválit či nepochválit, mi přijdou zcela irelevantní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Štěpánek

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…