Pražská konzervatoř: Potýkáme se s nekalými praktikami vedení Prahy 5

04.04.2016 21:28

Škola Taneční centrum Praha - konzervatoř, která již přes deset let sídlí v polovině školního areálu Žvahov na Praze 5, se dlouhodobě potýká s nekalými praktikami vedení radnice Prahy 5, Městské části Praha 5.

Pražská konzervatoř: Potýkáme se s nekalými praktikami vedení Prahy 5
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Mimo organizování vzdělávacích, uměleckých a komunitních aktivit proto také funguje jako jakýsi "whistleblower". Vedení školy např. zjistilo, že v areálu byly provedeny několikanásobně předražené stavební úpravyTCP má důvodné podezření, že v této věci došlo k trestné činnosti - proto v minulosti také podalo trestní oznámení, policie ČR však rozhodla v dalším šetření nepokračovat. Následně pak vedení školy podalo stížnost státnímu zástupci, který však rozhodl ve prospěch policie.

Vedení TCP je i nadále přesvědčeno, že v této věci skutečně došlo k trestné činnosti. Městská část Praha 5 se o svěřený areál nestará s dostatečnou péčí, není dobrým hospodářem. Tato tvrzení může TCP doložit konkrétními uhrazenými (radnicí Prahy 5 ) několikanásobně předraženými fakturami. V současné době radnice investuje především do druhé poloviny, kterou od září 2015 obývá "jejich" ZŠ Kořenského. 

Je třeba zdůraznit, že závažná kauza „Mayday Žvahov“ rozděluje politiky do zásadních kategorií! Kauzu způsobili ti radní a zastupitelé, kterým TCP jako významný whistleblower účinně brání v dobře zavedeném soukromém podnikání s obecním majetkem a penězi. Většina z těchto nemravných komunálních politiků již z Prahy 5 musela odejít, ale někteří viníci se stále ještě snaží dezinformovat ostatní zastupitele a občany, stále znovu a znovu intrikují a snaží se poškozovat činnost a jméno TCP. Pravé důvody samozřejmě nemohou říkat nahlas – proto vymýšlejí stále nové lži, pomluvy a dezinformace a doufají v lhostejnost nebo zbabělost ostatních zastupitelů i občanů! Tyto nekorektní útoky trvají nepřetržitě již od roku 2007a výrazně poškozují prestiž veřejné samosprávy i faktický stav a možný rozvoj významného obecního majetku – školního, resp. komunitního areálu na Žvahově!

Setrvání TCP v tomto areálu i samotná existence této školy je nyní v ohrožení. Radnici Prahy 5 se samozřejmě nelíbí, že upozorňujeme na její "kostlivce" a nekorektní jednání, a proto využívá šancí zastrašovat nás a vyhrožovat neprodloužením smlouvy - vypovězením z areálu....atdPodle aktuální smlouvy tak může bez udání důvodu učinit již k 1. 7. 2017. 

Tento bod je již nyní předmětem neoficiálního vydírání TCP – „jestli nepřestanou dělat potíže, vyhodíme je hned při první příležitosti“. Opakované žádosti TCP o prodloužení smlouvy min. o 8 let (což je jeden vzdělávací cyklus TCP), radnice striktně odmítá ... Rada o tom odmítá i jen jednat!

Veronika Coufalová,

Taneční centrum Praha – konzervatoř, Pod Žvahovem, Praha 5

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…