Přemysl Votava: Česká republika ve výprodeji

05.05.2013 12:40

Lobkovický palác odklepnut Němcům, a to doslova za babku. Za rok jdeme k parlamentním volbám. Nečasova vláda před svým koncem rychle a zmateně rozprodává či spíše daruje vše, co jí přijde pod ruku.

Přemysl Votava: Česká republika ve výprodeji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Majetek získaný prací předků se skoro rozdává. Nedávno schválené církevní restituce zaplatí za Nečase budoucí generace. A také penzijní reformu zaplatí další generace. Zadlužení státu pokračuje prudkým tempem. Ten, kdo v roce 2010 volil pravici, protože si myslel, že vyvede zemi ze zadlužení, jak tvrdila, musí být naprosto zdrcen.

Vládní výmluvy na krizi nejsou na místě. Nestačíme se divit nad předraženými nákupy a naopak nad nevýhodnými prodeji státního majetku. Nedávné přiklepnutí Lobkovického paláce Němcům za „drobný“ peníz, je jeden z dalších nevýhodných obchodů této vlády. Tento malostranský skvost, kulturní památka České republiky, budova s výhledem na Pražský hrad, je skoro darována Němcům. Cena za tento objekt, včetně uměleckých děl, byl stanoven na 670 milionů korun. Přitom Česká republika má zaplatit jen za pozemek pro nové velvyslanectví v Berlíně o rozloze 2320 m2 10 mil. eur, tedy 260 milionů korun. Samozřejmě to ale není ona exkluzivní poloha, jakou má Lobkovický palác na Malé Straně. Výstavba nové budovy velvyslanectví v Berlíně má stát dalších 260 milionů korun. Sečteno tedy 520 mil. Kč. Při šikovnosti českých ministerských úředníků je již dnes jasné, že jsou to jen čísla pro české občany. Po realizaci celé této šikovné transakce, bude výsledek zcela jiný. Těch slibovaných 520 mil. dostane zcela jinou podobu. Cena nového českého velvyslanectví totiž zcela určitě výrazně převýší cenu prodeje za Lobkovický palác. Němci budou mít palác, kulturní skvost, my nejspíše betonové monstrum.

Dnešní vládní pravice provádí nezvratné kroky na úkor budoucích generací. Zadlužuje tuto zemi. Občané se dostávají její zásluhou do ekonomické pasti. Nezaměstnanost neustále stoupá. Roste zadlužení domácností. Zdravotní péče se stává nedostupnou. Bezdomovci zatěžují města. Potravinová soběstačnost republiky neustále klesá. Nečasova pravicová vláda ví, že její dny jsou sečteny. Hrozící volební porážku se snaží odvrátit svou goebbelsovskou propagandou. Tedy, že stokrát opakovanou lží přesvědčí občany. Své vládní kroky kryjí primitivním antikomunismem. Tedy strašením občanů. Tu Řeckem či Kyprem, pak zase návratem komunistů k moci. Zneužívají mladou generaci k této propagandě. Snaží se rozdělit společnost.

A přitom je to právě naopak. Ten, kdo přivádí komunisty do radnic, krajských úřadů nebo v budoucnu dokonce do vlády, je pravicová vláda a její politika. Za rok tato vláda nebude nikomu scházet...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…