Přemysl Votava: Rodiče vpravo, děti vlevo…!

22.06.2018 11:49

Již tento titulek evokuje vzpomínky na tragické události, na dobu nacistického třídění ras za druhé světové války.

Přemysl Votava: Rodiče vpravo, děti vlevo…!
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Na základě pouhého pokynu úředníka, či německého důstojníka, se tehdy rozhodovalo o osudu, jak rodin, tak i těch nejmenších dětí. Nejsou zapomenuty ani fotografie z koncentračních táborů, kde na železničních rampách docházelo k selekci těch nově příchozích nešťastníků, z celé porobené Evropy. Tehdy, i ty malé bezbranné děti, byly násilně vytrhovány z náručí nešťastných a plačících matek. Nacistický důstojník, zcela bez citu, rozhodoval o dětském, sotva počatém životě.

Před několika dny, se zrodil skandál, tak trochu připomínající výše uvedené události. Tedy neúcta k lidskému osudu. Tento skandál se nezrodil ani v KLDR, ani v Číně, ani na Kubě, ani někde jinde, daleko za naším obzorem. Považte občané, stalo se to v USA. Spojené státy, které se často hlásí k ochraně lidských práv, se dnes otřásají v základech. Západní média, tak často kritizující údajná porušování lidských práv jinde ve světě, dnes musí reagovat na informace o skandálu kolem internovaných dětí mexických ilegálních migrantů.

S nástupem prezidenta Donalda Trumpa Spojené státy uplatňují vůči nelegálním migrantům tzv. nulovou toleranci. Údajně, jde o zákon přijatý ještě za doby vlády demokratů. Je ale otázkou, zda byl v této dnes prováděné formě, skutečně přijat. Ostatně nebyl ani tehdy, pohraničními úředníky příliš dodržován. Na té pověstné mexické hranici nikdy nebyl klid. Není tomu ani dnes. Naopak skandál roste každým dnem…

Rodičům, převážně mexického původu, jsou odebírány nejen malé děti, ale i kojenci, batolata… Při tomto nelidském postupu, doprovázeného nářkem dětí, ale i pláčem matek a zoufalých rodičů, úředníci neberou ohled na ochranu práv dětí. Tyto děti, převážně z Mexika, končí v speciálních táborech, mnohé z nich dokonce v klecích. Od května, do počátku června, bylo již přes 2000 těchto dětí odebráno rodičům. Svět se zhrozil. Donald Trump, hledá nyní cestu zpět. Hledá omluvu pro tento nelidský krok. Proti němu dnes protestují význačné světové osobnosti. Papež František je jedním z nich.

USA dlouhodobě provozují falešnou hru na demokracii. Jejich kritika směrem ke KLDR, Číně, Rusku, Kubě, či dalším státům, které jsou v opozici vůči politice USA, není poctivá. Naopak, tyto státy dnes dostaly silný protiamerický argument. Je otázka, co tomu řeknou naši tzv. ochránci demokracie... Nečekáme demonstrace před ambasádou USA, či u sochy sv. Václava. Čekáme od nich pár řádků odsouzení tohoto skandálu, či neúcty USA k lidským právům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …