Přemysl Votava: Televizní štvanice

14.02.2020 21:08

Česká televize dovede chytit svou šanci pevně do rukou. Po volbě ombudsmana byl narychlo připraven rozhovor s JUDr. Sřtanislavem Křečkem. Rozhovor vedl z teplého studia Jakub Železný. Vše bylo dokonale připravené, diváky měl zaujmout moderátor i scénář.

Přemysl Votava: Televizní štvanice
Foto: archiv
Popisek: Přemysl Votava, Národní socialisté

Večer již za svitu pouličních lamp a všude přítomné lezavé zimy, v době, kdy poslední pejskaři spěchají domů, byl někde ve vinohradském parku divákům předhozen nový ombudsman. Místo dlouhých gratulací začala rovnou štvanice.

Stanislav Křeček stál v té zimě jak odsouzenec před popravou, Jakub Železný v teplém studiu, jako soudce. Divadlo pro miliony diváky mohlo začít. Nestačili jsme se divit. Vše co se vyhráblo někde z minulosti sloužilo jako důkaz. I to co jedna paní povídala. Snůška polopravd se valila na diváky.

Připomínám, že JUDr. Stanislav Křeček byl v tajné volbě zvolen výraznou většinou hlasů, 91 : 53. Jasné vítězství, dokonce drtivé. Nyní zbývá jen respektovat demokratickou volbu, možná s otázkou, jak je vyzrálá naše společnost? Bude pokračovat další štvanice, zahájená ještě před volbou ombudsmana? Milionáři z Letné již pohrozili demonstracemi, také v České televizi se při vyslovení jména Dr. Křeček moderátoři hned zamračí, podobně, jako pobledlí politici z pravého spektra.

Ještě před volbou ombudsmana zněl příkaz: „Dostaňte ho živého, nebo mrtvého… “ ! Půdy, staré truhly i knihovny se převracely, zkontrolovala se i docházka na pracoviště. Něco z minulosti člověka se musí vyšťourat! Cílem nebylo pravdu hledat, cílem bylo uštvat, otrávit člověka.

JUDr. Stanislav Křeček, není tím zajícem, který po prvním výstřelu se dá na útěk, ve svém životě musel vyzkoušet mnohé, dokonce i hornické povolání. Některá povolání vykonávat nesměl. Byl statečný v době, kdy mnozí o statečnosti jen mluvili. V listopadových dnech hovořil z balkonu Melantrichu. Je letitým členem Klubu Dr. Milady Horákové i celoživotním skautem, je nositelem nejvyššího skautského vyznamenání.

JUDr. Stanislav Křeček je zkušený politik, po několik volebních období byl poslancem Parlamentu ČR, získal v demokratických volbách několikrát důvěru voličů. Voliči mu věří. Posledních sedm let byl zástupcem Anny Šabatové ve funkci veřejného ochránce práv. I tehdy prošel bedlivým zrakem mnohých „kádrováků“.

Je toho málo, pane Železný? Včera JUDr. Stanislav Křeček u nás diváků vyhrál.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …