Vědci ze Stanfordu zkusili totožný pokrm pojmenovat čtyřmi různými způsoby a nabízet ho v jednom dni strávníkům jako čtyři různá jídla. První jednoduše popisoval, z čeho se skládá, druhý apeloval na jeho výživové hodnoty, třetí vyzdvihoval, jaké nezdravé přísady neobsahuje. V posledním případě se pak vědci pokusili pokrm představit jako netradiční chuťovku.
Pro ilustraci, v prvním případě se jednalo o prostou „řepu s limetkou“, v druhém „řepný talíř plný antioxidantů“, ve třetím „lehkou řepu bez cukru“ a v posledním to byla „ohnivá chilli řepa s nakyslým limetkovým přelivem“.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: PV