Radek Rozvoral: Jsou novináři bulváru hyeny, nebo si to děláme sami?

05.05.2014 7:33

Je to hnus, jak některé bulvární plátky a komerční televizní stanice vydělávají na cizím neštěstí a jak parazitují a obtěžují kolikrát i slušné lidi.

Radek Rozvoral: Jsou novináři bulváru hyeny, nebo si to děláme sami?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Samozřejmě, že jsou pro ty hyeny na prvním místě známé osobnosti a to jak z řad politiků, umělců, tak také z řad sportovců. Úplně to nejlepší po čem takovíto rádoby novináři prahnou, je smrt jakéhokoli člověka (když se jedná o celebritu, o to lépe), nebo co nejhorší zranění, třeba při autonehodě, při které teče spousty krve. Je mi jasné, že některé zprávy o osobnostech jsou těmi osobnostmi zaplacené, aby se o nich stále vědělo a měli z toho určitý finanční profit, ale přiživovat se na utrpení lidí je ubohé.

Zprávy a Televizní noviny na televizi Nova nesleduji, ale v úterý 29.4.2014 jsem udělal výjimku a věřte, že mě televize nezklamala. Hned na začátku zpráv byl představen jejich obsah a to ve třech bodech: smrt Ivety Bartošové, soud s lobbistou Janouškem a rozchod tenistů Radka Štěpánka a Petry Kvitové. No prostě samý bulvár. Nevím, jak dlouhá byla reportáž o smrti Ivety Bartošové, jelikož jsem musel od televize odejít a dělat pro své spoluobčany v rodné obci prospěšnější práci, než sledovat bulvární hyenismus, ale ještě v 19.45 hod. reportáž běžela. Jsem si jist, že na tuto reportáž postupně navázaly reportáže o Janouškovi a pak o tenisovém páru a bylo po zprávách. No prostě to byl pro bulvár vynikající den a všichni, kteří jsou do tohoto hyenismu zainteresovaní, si určitě velice mnuli ruce, jak si zase namastí kapsu. Je mi jasné, že se některé takovéto informace musí lidé dozvědět, ale stačila by krátká zmínka a více to nerozebírat.

Když se nad tím ale pořádně zamyslím, musím zodpovědně říci, že bulvár jako takový je nejčtenějším a nejsledovanějším médiem a to určitě nejen v naší republice. Lidé to prostě hltají plnými doušky a ani si někteří nedokáží bez bulváru představit život. Ve světě tržního hospodářství, to ani jinak být nemůže. Pokud se ty plátky budou i nadále kupovat a komerční televize sledovat, nepřestane nám bulvár obtěžovat život. Spíše mám obavy, že to bude do budoucna ještě horší a proto prosím nehltejme tyto zprávy takovým způsobem, jako doposud!

Pokud chceme číst, tak si raději přečtěme nějakou knihu, nebo si pusťme film, nebo nějaké sportovní utkání, to pokud chceme čučet na telku. Podle mě jsou ale mnohem lepší činnosti, jak žít spokojený život bez bulváru. Co si takhle jít se svými dětmi nebo vnoučaty zasportovat, projít se do lesa, do parku, nebo si zajet na výlet třeba po krásách naší vlasti, nebo si udělat hezký večer při romantické večeři se svou drahou polovičkou zakončenou vášnivým pomilováním? Těch činností je určitě spousty a nechám to na každém z nás, ať si každý vybere pro sebe a svou rodinu to nejlepší. Uvidíte, že se nám všem pak bude žít o hodně lépe a půjde to i bez bulváru! 

Radek Rozvoral

  • SPD
  • Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Rozvoral - profil

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…