Radim Valenčík: Pavle Svobodo, odstupte z kandidátky a omluvte se

26.03.2019 20:10

Připomínám: Zatčení Miloslava Ransdorfa ve Švýcarsku při pokusu o trestný čin považuji za mezinárodní ostudu naší země, s jakou zatím nenacházím srovnání. Budeme se za to červenat ještě několik let.

Radim Valenčík: Pavle Svobodo, odstupte z kandidátky a omluvte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radim Valenčík

Teď se může červenat Pavel Svoboda – europoslanec za KDU-ČSL a lídr kandidátky za KDU-ČSL do nynějších eurovoleb:

Švýcarská prokuratura zrušila trestní řízení v případu bývalého českého europoslance "Miloslava Ransdorfa a tří Slováků, kteří byli loni v prosinci zadrženi v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu. Informují o tom slovenská média, podle kterých švýcarské úřady přiznaly podezřelým odškodné." (ZDE)

Pavel Svoboda by jedním z těch, kteří uštvali Mílu Ransdorfa k smrti. Důvod? Závist, nenávist a nekritická služba zlu. Takoví lidé nás mají reprezentovat v EU?

Připomínám celé vyjádření:

"Zatčení Miloslava Ransdorfa ve Švýcarsku při pokusu o trestný čin považuji za mezinárodní ostudu naší země, s jakou zatím nenacházím srovnání. Budeme se za to červenat ještě několik let.
Zároveň je třeba říci, že se na pana europoslance nevztahuje ani europoslanecká imunita , ani diplomatická ochrana. Být zatčen přímo při trestném činu je situace, před kterou vás žádný z moderních imunitních a diplomatických nástrojů neochrání. Fakt, že šlo o území mimo EU a že je pan Ransdorf držitelem diplomatického pasu na věci nic nemění.
Musím ale zdůraznit, že je plně v odpovědnosti Komunistické strany Čech a Moravy, koho si nominuje jako svého reprezentanta v Evropě.
Pavel Svoboda"

Taky se Vám chce zvracet?

(vyjádření europoslance Pavla Svobody k zatčení Miloslava Ransdorfa ZDE)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …