Radomil Bábek: Ministr Havlíček by měl v pohádce delší nos než Pinokio

07.01.2021 13:56

Výzva Podnikatelských odborů - napišme ministru Havlíčkovi, že je lhář

Radomil Bábek: Ministr Havlíček by měl v pohádce delší nos než Pinokio
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek

„Ministru Havlíčkovi by v pohádce narostl delší nos, než měl Pinokio. Nežijeme v pohádce, tak to nazvěme pravým jménem. Ministr Havlíček je lhář a jeho prohlášení, že gastro provozy dostávají kompenzace ve výši 270 000 korun je čistá lež,“ tvrdí předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Podle něho je naprosto nepřípustné, aby člen vlády tímto způsobem překrucoval fakta a vlastně tím poštvával jednu skupinu obyvatel proti jiné.

Babišova vláda, kde pan Havlíček obsadil dvě křesla, nařídila zavřít provozovny, obchody a služby. Nestalo se to včera. Jsou to už tři měsíce, co všichni postižení živnostníci a drobní podnikatelé čekají na řádnou kompenzaci. Vláda to udělat buď neumí, nebo nechce. Podnikatelské odbory trvají na tom, že jediná možná a spravedlivá forma kompenzace ztrát podnikatelům a živnostníkům je okamžitá úhrada 75 % z obratu za stejné období předchozího roku. Navrhovali jsme to již na podzim loňského roku a trváme na tom i letos. Podobně jako to udělali v Rakousku, či Německu - rychle a jednoduše. To je jediné řešení, které zabrání katastrofě českého podnikání.

„Babišově vládě už po všech nesplněných slibech nevěříme ani nos mezi očima. Vyzýváme proto všechny živnostníky a drobné podnikatele, kteří nedostávají 270 000 korun, k přímé akci. Napišme ministru Havlíčkovi, že je lhář,“ říká předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek. Svůj vzkaz můžete poslat buď přes sociální sítě, nebo na email (ministr@mpo.cz, https://www.facebook.com/karelhavlicek1ekonom, https://twitter.com/KarelHavlicek).

Podnikatelské odbory – Unie podnikatelských a živnostenských spolků, z. s. - mají 14 000 členů a po Hospodářské komoře jsou největším zástupcem podnikatelů v ČR. Vznikly v únoru 2017 a jejich hlavním cílem je obrana živnostníků a drobných podnikatelů před nežádoucími a neoprávněným zásahy státu do podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …