Richard Seemann: Policie ve Vídni rozehnala demonstraci

03.01.2021 11:02

Ve vídeňské čtvrti Favoriten došlo na Silvestra k rozsáhlé policejní operaci, o které byla podána následný den podrobná ínformace. Při tamním na základě vládou vyhlášeného lockendownu zakázaném shromáždění došlo k rozsáhlým nepokojům, přičemž vznikly četné škody na majetku.

Richard Seemann: Policie ve Vídni rozehnala demonstraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouská vlajka

Zasahující bezpečnostní složky byly cíleně ostřelovány převážně mladistvými pyrotechnikou, když zasahovaly proti hromadnému poškozování majetku, popelnic, stojanů na noviny, výkladních skříní, laviček, okenních tabulí. Za výkřiků Allah Akbar byl zapálen vánoční strom.

Policie při zásahu zadržela devět převážně mladých osob, pět   Syřanů, dva Rakušany a  Iráčany pro podezření z vážného poškození majetku a  pokusu o vloupání.   Paralelní společnosti v naší zemi nemají místo a policie bude pokračovat v rozsáhlých akcích zaměřených proti pachatelům a všem, kteří se nepokojů zúčastnili,  prohlásil spolkový ministr vnitra  Karl Nehammer. Každý, kdo se nedokáže ztotožnit s našimi sociálními hodnotami a snaží se je narušit, musí čelit všem právním důsledkům.

Od nynějška budou uniformované speciální jednotky, ale také vyšetřovatelé v civilu kontrolovat hlavně čtvrť Favoriten, uvedl vídeňský  policejní prezident Gerhard Pürstl.  Projedná  bezpečnostní situaci se zástupci města a  budou učiněny společné závěry z hlediska integrace a zabránění působnosti nebezpečných paralelních společností.

Touto otázkou se rovněž zabývala spolková ministryně pro integraci Susanne Raabová  s tím, že se nesmí  stát, aby výtržníci zanechali takovou stopu devastace uprostřed Vídně.  Radní pro integraci za liberální NEOS Christoph Wiederkehr důrazně odsoudil nepokoje a  prohlásil, že úspěšná integrace a mírové soužití jsou jedním z jeho hlavních cílů, aby se incidenty již neopakovaly.

Již v srpnu minulého roku došlo ve Favoritenu  k vážným nepokojům mezi kurdskými a tureckými nacionalistickými demonstranty. Zatížily vztahy mezi Vídní a Ankarou poté, co spolkový kancléř Sebastian Kurz  obvinil Turecko ze „zasetí sváru“ mezi těmito skupinami.

Pravicově populističtí Svobodní (FPÖ) kritizují „neaktivního“  lidoveckého ministra vnitra  zato, že zůstal nečinný již od začátku nepokojů v červnu 2020. Šéf vídeňské FPÖ Dominik Nepp mluví o „zločinných islamistických davech  které jsou důsledkem „bezuzdné masové imigrace posledních několika desetiletí“. Spolkový předseda FPÖ Norbert Hofer vyzval k deportacím pachatelů a kromě toho, aby výtržníci s rakouským občanstvím museli finančně přispívat na nápravu vzniklých škod.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.