Rudolf Mládek: Druhá uprchlická vlna přichází

03.03.2020 10:51

Po „zdrcujícím úspěchu“ první vlny migrantů, kterou tak skvěle podpořila německá kancléřka Merkelová, a která obohatila Evropu o další no-go zóny, kriminalitu, nakažlivé nemoci a tisíce lidí na státních dávkách, vyšla z Turecka druhá vlna a brzy přijde třetí, čtvrtá, pátá a desátá a stá. Nedivme se lidem, kteří se do Evropské unie vydávají. Nikdo ve světě jim neposkytne tolik dobrého života za téměř nic, co by museli hostitelům vrátit.

Rudolf Mládek: Druhá uprchlická vlna přichází
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Navíc mohou porušovat zcela veřejně řadu zákonů od mnohoženství počínaje, konče nerespektováním platného práva a naopak prosazováním svých vlastních právních pravidel. Policisté v řadě zemí se bojí proti nezákonnosti zasáhnout, aby nebyli obviněni z rasismu, diskuze na sociálních sítích se cenzurují, kritici migrace jsou očerňováni a ty nejhorší k totalitě mířící státy přidávají nové zákony jako například o „předsudečné nenávisti“. Už jen chybí paragraf na pobuřováním proti příchodu migrantů. Ještě nikdy od doby pádu Říma, nacismu a komunismu se evropské obyvatelstvo nechovalo tak neskutečně hloupě a sebevražedně. Kdo z věci tak zřejmé nejvíce politicky těží?

„Nová uprchlická krize bude rozkládat Evropu a zvyšovat podporu nacionalistických a protievropských stran, což je jednoznačně hlavní ruský dlouhodobý geopolitický zájem: slabá a rozložená Evropa,“ tvrdí předseda  správní rady IPPS - Institutu pro politiku a společnost Macháček (ZDE). Jakkoliv to můžeme bagatelizovat jako protiruskou propagandu, sluší se přiznat, že až takový nesmysl to není. Pokud se však ale ztotožníme s názorem Macháčka, pak by měli všichni ti, co tak kritizují současné politické vedení Ruska vysvětlit, proč právě oni stojí v první řadě vítačů dalších migrantů. To totiž nedává žádnou logiku. Zvláště u řady činovníků z neziskových organizací a novinářů.

Turecko vyčíhlo zděšení světa z koronaviru a mazaně poslalo druhou vlnu migrantů k hranicím Řecka. Ochránce evropských hranic Frontex hlásí, že to Řecko asi nezvládne. Opět si musíme klást otázku, zda to nebyl právě tak vzývaný Frontex, který to měl zvládnou za zvýšené pozornosti Řecka a celé EU. Zřejmě neměl a jeho údajné nasazení na ochranu evropských hranic je jen z dalších mediálních podvodů Bruselu. Řekové už pochopili, že se jim děje příkoří a schválnost, proto nasazují armádu a už je údajně vedle desítek pozavíraných migrantů je i jeden Syřan zastřelen. Možná ano, možná ne, mrtvého studenta Šmídu pamatujeme.

Samozřejmě, že protesty proti Řecku vypuknou a činovníci v EU a OSN se budou předhánět v odsuzujících výrocích. Jourová jistě navrhne i zahájení sankcí a připojí k Řecku ještě další viníky a to Polsko a Maďarsko. Vina za řecký postup pak bude svalována na Le Pen, Salivniho, Okamuru, Orbána, Kaczyńského a německou Afd, možná nově i na slovenského Matoviče. Trapné divadélko s ještě trapnějšími herci, kteří v zápalu jakéhosi pochybného ideálu zachránit v EU celý svět by zřejmě zničili cokoliv. Evropu, své země, své domovy i své blízké. Ale takto se nakonec nikomu nepomůže. V posledních dějinách Evropy byly zlem aktivistů vyvolány dva fanatické a smrtelně škodlivé režimy. Varujme se vytvořit pod pláštíkem dobra třetí. 

Německem plánovaná „povinná solidarita“ pro přerozdělování desítek miliónů migrantů totiž představuje zátěž, kterou žádná běžná ekonomika dlouho nevydrží. Možná, že ta idealisty opovrhovaná ekonomika by na summit EU měla konečně zaznít. Žádný strom neroste do nebe a ani ten evropské pomoci tam nemůže vyrůst.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla