Rudolf Mládek: Kdo vlastně jsou ti extrémisté

17.02.2021 9:11

Podle většiny „proevropských“ českých médií jsou extrémisté politici v hnutí SPD, protože navrhují, aby i čeští občané, stejně jako Britové, měli možnost v celostátním referendu rozhodnout, zda chtějí být dále součástí Evropské unie.

Rudolf Mládek: Kdo vlastně jsou ti extrémisté
Foto: Archiv Rudolfa Mládka
Popisek: Rudolf Mládek

Asi těžko někdo vysvětlí, co je na tom extrémistického, ale některá média to opakuji s vervou čtení rudých knížek v Číně z doby Mao Ce-tunga a Čou En-laje, který jejich zavedení a povinnou četbu nařídil. Dokonce najdete názor, že neprodloužení pokračování nouzového stavu, který skončil 14. února způsobila SPD, která jej odmítla. To je při necelé dvacítce poslanců SPD zřejmě světový unikát. Ale klidně nás o tom některá média přesvědčují.

Asi stojí za to podívat se na oficiální stránky SPD, kde se (uvedeno kurzívou) mj. uvádí:

  • Opakované prodlužování nouzového stavu je důsledkem nekoncepční práce vlády. Hnutí SPD s plošnými zákazy a opatřeními nesouhlasí a naši poslanci, tak jako v minulosti, nebudou hlasovat pro další prodloužení nouzového stavu.

Dodáme, že jde o konzistentní postoj SPD a masivně opakované uzávěrky českého státu, vyjma bankrotů živnostníků a malých firem, žádné výrazné zlepšení pandemie nepřinesly, spíše naopak. Česká republika platí v Evropě za nejhorší stát. Těžko obstojí výhrada, že to vše zavinil večírek někde v hospodě či na horách.

  • Hnutí SPD požaduje co nejrychlejší návrat žáků do škol, neboť škody, které zanechává absence prezenční výuky na našich dětech, jsou obrovské.

Kdo se s tímto v rodině potýká ví, jak hrozné to pro žáky je. A otázkou je, proč už učitelé nejsou proočkování, aby výuka mohla začít. A kdo zavinil, že je tento stav. SPD asi těžko. Extrémistou je tu zjevně někdo jiný.

  • Jsme dlouhodobě zastánci rovnosti hlasů. Ústavní soud ale svým rozhodnutím podezřelým z účelovosti zapříčinil v této době možnou ústavní krizi.

Kritika Ústavního soudu je zbytečná, protože vždy bude někdo u soudu spokojen a druhý nespokojen s vyslechnutým verdiktem. Není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem, říká babička Boženy Němcové a platí to stále. Zapříčinil znamená, že už je takový stav. Ale on zatím není. SPD by měla zvolit přesnější formulaci.

  • Evropská unie zpochybňuje Benešovy dekrety. To hnutí SPD odmítá a požaduje, aby Německo zaplatilo reparace z druhé světové války.

Stačí si přečíst výroky Edvarda Beneše po II. Světové válce, jak před Německem varoval, že se postaví do role oběti. Přesně to dnešní Německo dělá a navíc zavedené euro posiluje přednostně jejich ekonomiku. Nebezpečí sporů s Německem se vrátilo, to je zřejmé. Dodejme, že Benešovy dekrety, a bylo jich téměř sto, ratihabovalo Národní shromáždění, takže jsou součástí českého právního řádu.

  • Hnutí SPD podporuje zákony, které pomůžou k oddlužení dlužníků v exekucích a omezí korupci.

Připadá někomu takový požadavek extrémistický? Asi nikoliv.

  • Požadujeme zrušení netransparentní Národní sportovní agentury, a aby tato agenda znovu podléhala kontrole příslušného ministerstva a Sněmovny.

Snaha této vlády vytvářet mocné „nezávislé“ úřady se projevuje trvalým nárůstem zbytečné administrativy, nekončící nekoncepčností a ne-kontrola těchto úřadů se stala jevem, který těžko bude nějaké korupci konkurovat. Naopak se stávání nedílnou součástí. Agentura je nadbytečná a snad ji další vláda zruší.

  • Evropská unie zavádí cenzuru pod záminkou „boje proti dezinformacím” a boje proti „nenávistným projevům”. Hnutí SPD hájí princip naší ústavnosti, že cenzura je nepřípustná.

Politika, kdy BIG TECH rozhodují o tom, který politik se dostane k moci, a který nikoliv je vždy propojena s cenzurou, protože svoboda slova takové plány novodobých mocnářů hatí. Evropská unie, respektive její Evropská komise je žalostný spolek, který se vyjma cenzury, nařízení, příkazů a zákazů na nic jiného nezmůže. Ostatně kauza vakcín má vypovídající hodnotu nezpochybnitelného důkazu.

  • Důsledkem bezhlavého zavádění obnovitelných zdrojů energie je zhroucení švédské energetiky. Uhlíková ideologie přímo ohrožuje budoucnost evropských zemí včetně České republiky.

Uhlíková ideologie až příliš připomíná tu bionaftovou, která se ukázala jako nepřínosná, nic neřešící, drahá a zbytečná. Dopadne to stejně i s tímto projektem grétovských nesmyslů. Při pohledu na mínus 30 stupňů na Šumavě je jasné, že oteplování je také jedna z teorií, kterou podporují především počítačové podprogramy účelově vytvořené a koupené za tučné granty.

  • Odsuzujeme hloupé výroky ministryně Maláčové z ČSSD, která uvedla, že epidemie covid-19 je horší než druhá světová válka.

Urazit oběti války je možné mnoha způsoby. Maláčova objevila další.

S názory a pohledy SPD a Tomia Okamury se nemusí souhlasit, ale nálepkovat SPD jako extrémistické hnutí je de facto taková ta socialistická ideologická pomluva a nic jiného. Odsuzující nálepky a žádné věcné argumenty. Tak to chodí zrovna v Evropské komisi. Vidíme následky na celé unii. Mnozí si kladou otázku, zda to ještě může být horší. Vždyť i o dodávkách vakcín se najednou už skoro nepíše. Jsou snad v dostatečném množství? Ne. Ale zrovna tohle je neuvěřitelné selhání vedení unie, když už o těch extrémech hovoříme.

Rudolf Mládek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…