Šeruan Hasan: Českou republiku jsme si nevybrali náhodou

04.04.2016 16:20

Lidové obranné jednotky (YPG) otevřeli v Praze své oficiální zastoupení pro Evropu.

Šeruan Hasan: Českou republiku jsme si nevybrali náhodou
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Lidové obranné jednotky (YPG), které bojují proti Islámskému státu a dalším radikálním islamistickým skupinám v oblasti syrské Rojavy si vybraly Českou republiku pro své zastoupení v Evropě. V neděli 3. dubna 2016 byla v Praze oficiálně otevřena kancelář, která bude zastupovat zájmy kurdských bojovníků ve Střední Evropě. Cílem YPG v České republice je usilovat o politickou, občanskou a humanitární pomoc v rámci svého boje s islámským terorismem.

Slavnostního otevření kurdské kanceláře se v neděli zúčastnila také vrchní velitelka Ženských obranných jednotek (YPJ), paní Nesrin Abdalla a zástupce ministerstva zahraničí kantonu Džazíra, pan Abdulkarim Omar, kteří v těchto dnech navštívili Prahu.

“Českou republiku jsme si nevybrali náhodou. Ve vaší historii vidíme paralely s naším vlastním bojem za demokracii, lidská práva a za svobodu. Ať už jde o boj za národní sebeurčení v rámci Rakouska-Uherska, události Pražského jara nebo Sametovou revoluci v roce 1989,” říká Šeruan Hasan, předseda spolku YPG Evropa, z.s. a dodává: “Náš boj s mezinárodním terorismem je v plném souladu se zájmy České republiky a jejich spojenců. S Vaší podporou můžeme v oblastech pod naší kontrolou zajistit bezpečnou zónu pro všechny Syřany bez rozdílu jejich národnosti či vyznání a zmírnit tak dopady imigrační vlny, jenž v mnoha ohledech ohrožuje současnou Evropu.”

Kromě Lidových obranných jednotek (YPG) budou mít v Praze zastoupení i kurdské bojovnice ze Ženských obranných jednotek (YPJ).

“Náš boj v Sýrii není jen bojem s islámským fundamentalismem, ale také bojem o rovnoprávnost mezi muži a ženami,” říká polní velitelka Iman al-Darwiš, která v České republice bude zastupovat jednotky YPJ, a pokračuje: “Přímé zapojení žen z jednotek YPG a YPJ ve válce je v historii našeho regionu unikátní. Chceme zničit systém, v jehož rámci dochází k utlačování lidí, ať už na základě jejich náboženství nebo pohlaví.”

Kromě úsilí o získání podpory ze strany Českého státu, bude zastoupení Lidových obranných jednotek (YPG) komunikovat i k široké veřejnosti prostřednictvím svých webových stránek www.ypgeurope.com či na sociálních sítích Facebook či Twitter. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …