Seyran Ates: Je čas bojovat proti extremismu v Evropě

23.08.2017 8:20

Iniciativa „Stop extremismu“ je unavena z prázdných frází a vyzývá evropskou společnost, aby zakročila proti extremismu.

Seyran Ates: Je čas bojovat proti extremismu v Evropě
Foto: pixabay.com
Popisek: agrese - ilustrační foto

Seyran Ates, spoluzakladatel iniciativy „Stop extremismu“, říká: „Chci vyjádřit soustrast příbuzným zemřelých a přeji rychlé a úplné uzdravení zraněným. Je neúnosné, kolik nenávisti, teroru a násilí se šíří ve jménu Islámu. Další teroristický útok ve jménu Islámu a znovu byli zranění nevinní lidé a nevinní lidé přišli o život. Nemusíme akceptovat ani tuto nenávist, ani toto násilí. My v Evropě musíme bojovat společně. Proto vyzývám vás všechny, abyste podpořili evropskou občanskou iniciativu „Stop extremismu“ – obzvlášť v těchto krušných časech.”

„Je očividné, že teror nás drží pod krkem. Je důležité, abychom všichni společně zvýšili hlas. Proto jsem společně se Sebastianem Reimerem a mnoha dalšími inicioval vznik evropské občanské iniciativy „Stop extremismu“. Chceme debatovat o příčině incidentů v Barceloně. Existují zde příznivci, kteří podporují a financují tato zvěrstva, a kteří pomáhají vytvářet živnou půdu pro terorismus. To není něco, co bychom museli akceptovat. Musíme poukázat na všechny tyto škodlivé cizí vlivy v Evropě a musíme je vytlačit pryč. Neměli bychom se nechat v těchto tématech rozdělit a solidarita je tématem dne. Terorismus může zažít každý z nás, a proto je nezbytné, aby každý z nás zkusil udělat něco pro jeho zastavení. Každý může přispět prostřednictvím podpory iniciativy „Stop extremismu“. Tak můžeme vyslat jasný signál – budeme bránit náš liberální způsob života a naše demokratické hodnoty, za které jsme tvrdě bojovali,“ říká Efgani Dönmez, spoluzakladatel a mluvčí evropské občanské iniciativy „Stop extremismu“

Jeden milion podpisů pro boj proti extremismu

S pomocí minimálně jednoho milionu podpisů od evropských občanů lobuje iniciativa “Stop extremismu u Evropské komise za právní balíček opatření, která zahrnují některé radikální změny v nakládání s extremismem. Požadujeme evropskou anti-extremistickou směrnici, která pokryje následující témata:

  1. Definice extremismu na bázi Listiny základních práv EU
  2. Výstražný seznam extremistických organizací a jednotlivců
  3. Zlepšené zpravodajské sdílení informací mezi bezpečnostními agenturami
  4. Uzavření jednotného evropského trhu („bez extremismu“)
  5. Změny v pracovním právu (zjednodušené výpovědi z práce pro extremisty)
  6. (Zjednodušené) kompenzace proti extremistům
  7. Rozšířené označování a odhalování zahraničního financování
  8. Pokuty.

Vyjádření podpory můžete vyplnit ZDE.

O evropské občanské iniciativě
Stop Extremism je evropská občanská iniciativa, která vede Evropskou komisi ke komplexnímu anti-extrémistickému balíčku opatření na právní úrovni, který by umožnil účinnou a společnou akci všech členských států proti extremistickým tendencím. Cílem je chránit obyvatele a hospodářství v Evropské unii a zejména evropský vnitřní trh.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla