Sofie Chrtková: Alimenty pro důchodce

29.08.2011 21:19

Další asociální zákony v praxi.

Sofie Chrtková: Alimenty pro důchodce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Důchodci sedící na lavičce v parku

Pravice nastaví škrty a reformy, nezaměstnanost se zvyšuje, zvyšují se všeobecně ceny za vše, zejména za zdravotnictví a léky, které důchodce hojně využívá. Důchody vlády zpronevěřily a přiměřeně snížily a nyní se má důchodce domáhat alimentů od svých dětí, když pobírá důchod, který mu nebude stačit na přežití? A co když již děti mají děti a v současné době se mohou kdykoli ocitnout bez práce? Ukažte mi důchodce, který se bude domáhat u soudu alimentů, aby přežil? Kolik jich bude a kolik již bylo? Údajně od roku 2005 cca 193!

Jak to dopadne, již dávno vědí ti, co tyto zákony schvalovali, ti kteří by nejraději důchody snížili nebo přímo vygumovali, včetně počtu důchodců na opravdové minimum, blížící se nule. Složité to nebude, naopak přímo geniálně jednoduché. Je přímo počítáno gaunersky s tím, že většina důchodců raději zemře, než by požádala děti o svoji výživu nebo pomoc v nouzi. Rodiče dají vždy a pochopitelně, přednost svým dětem před svými rodiči, zejména v případě, kdy sami vyjdou stěží od výplaty k výplatě - a to je nyní, před zdražením a dalšími „reformami". Po novém roce bude daleko hůře pro všechny - nejen pro důchodce. Je přímo počítáno s tím, že důchodce o pomoc své děti nepožádá, tudíž zemře dříve, než bude jeho čas, nemocný, neléčený a hladový, možná i vyhozený z bytu. „Nejsou peníze"! Nikdy na potřebné věci pro občany po roce 1989 peníze nebyly, ať si občan platil jak chtěl dlouho, vždy byly z velké části přímo zpronevěřeny a vytunelovány.

Důchodci budou padat jak mouchy a asociální mistři si budou dělat plusová znaménka úbytku důchodců. Práce není, natož pro důchodce, leckterý již pracovat nemůže, „je na konci sil i života, proč se má zde ještě trápit a mladým a vládě překážet"? Vždyť si politici, pojišťovny apod. mohou úbytkem důchodců jen notně přilepšit na další svůj bezstarostný život v přepychu nebo exotické dovolené - snadno a rychle a svést to na děti důchodců, které jsou přeci tak „necitlivé" ke svým rodičům!

Nynější důchodci pracovali celý život a důchod mají zasloužený a předplacený, včetně zdravotnictví a měl by pokrýt jejich potřeby zcela a úplně, i když je minimální. Mnohé vyspělé země mají pro důchodce obrovské slevy a mnohé služby mají dokonce zdarma. Že  důchodcům důchody nestačí, za to může vláda, nikoli důchodci ani jejich děti, na které se bude vše nakonec pochopitelně svádět!  Mnozí mladí mají hypotéky nebo jiné dluhy, hodně lidí je bez práce a nezaměstnanost bude stoupat. Mnozí jsou rovněž v důchodovém věku nebo pobírají invalidní důchod. Stačí, aby jejich rodič onemocněl, zůstal v nemocnici a potřeboval léky. Zásah do rodinného rozpočtu bude natolik velký, že se ocitnou v dluhové pasti s exekutorem za dveřmi - to totiž ví i důchodce. To je současná realita a bude hůř. Na platbu a péči v domově důchodců samozřejmě také nebude - je průměrně ve výši současné minimální mzdy a všeobecná úroveň platů, zejména mimo Prahu, kolem 10 - 12 tisíc Kč, 15 tisíc a výše, je dnes, zejména na venkově, platový nadprůměr!

Je zřejmé, že zákony tvoří ti, co pouze „rejžují" na nejpotřebnějších, asociální gauneři, jinak je nazvat nelze. Proti důchodcům se vedla dostatečná a dlouhá negativní kampaň, podobně jako proti těm, kdo nemohou sehnat zaměstnání a pobírají různé dávky. Společnost je tedy dostatečně „připravena" přijmout fakt, že nám důchodců bude „záhadně" ubývat. Na co zemřou, již nikdo a nikdy zkoumat nebude - je to zbytečné a drahé - zkrátka zemřel „přirozenou smrtí" „na stáří"!

Co se týká péče a kvality života našich důchodců, jsme někde na okraji vyspělých a civilizovaných zemí. Po zásahu asociální vlády a jejích kroků a reforem, budeme silně za hranicí únosnosti, ale to nikoho z asociální vlády dnes nezajímá. Opravdu se dnes bojte nemoci, stáří a nezaměstnanosti, zvláště, je-li vám přes padesát a více!  Důchodce a důchod je jen státní rozpočet zatěžující položka, která by se dala daleko lépe a lukrativněji využít třeba na platy politiků nebo manažerů státních a polostátních firem. Nejste jako důchodce občanem tohoto státu, nepatříte k oněm horním desetitisícům nejbohatších - jste jako důchodce zbytečný a drahý! Zatěžujete sociální a zdravotní systém i vlastní děti, jste nepoužitelný a pro společnost tedy naprosto již zbytečný! A tak bude k vám i přistupováno.

Nejhorší je právě ona sprostota a počítání vlády s tím, že důchodce raději zemře, než by své potomky obtěžoval a zatěžoval svojí situací. Vychází z toho, že většina rodičů svým dětem přeje to nejlepší a je schopna obětovat i vlastní život, aby se potomci měli lépe nebo svoji situaci v dnešní době vůbec zvládli! A tohle je právě nejvyšší stupeň asociálního myšlení novodobých vládních gaunerů!

Většina z těchto zákonů nejsou ani veřejně nebo odborně projednávány, jsou ušity narychlo, aby se o nich diskutovalo co nejméně a co nejrychleji byly schváleny. Mnoho poslanců ani o nich neví a dokonce neví, co nakonec schvalují, když zvedají ruce a hlasují. STRANA ROZHODLA!  Nikoli jednotliví poslanci, odpovědní straně, nikoli vlastní svědomí, morálka a slušnost nebo osobní odpovědnost!

Vyšlo na serveru Vaše věc. Publikováno se souhlasem vydavatele.

O sociální kartě více ZDE

SLEDUJEME témata: vládní reformy a důchodová reforma 

Dále čtěte:
Senioři, pokud chcete důchod, běžte k bankomatu. Váš ministr Drábek
Kdo je v nouzi a chce peníze, bude pracovat. Hlásí ministr Drábek
Druhá Opencard? Poskytovatel na sociální kartě vydělá stovky milionů
Sociální karta je podle zástupce zdravotně postižených zbytečná

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …