Sofie Chrtková: Celkem úsměvné programové prohlášení vlády

14.02.2014 7:33

Kolik jsme již zažili programových prohlášení našich vlád „od sametu“? Kolik se jich splnilo? Jak si vede naše zkolonizovaná a rozkradená země po tolika programových prohlášení vlád za 25 let?

Sofie Chrtková: Celkem úsměvné programové prohlášení vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedové stran pózují s kopiemi koaliční smlouvy

Jak jsou na tom ekonomicky občané, jak vysvětlí politici vysokou nezaměstnanost, korupci, klientelizmus, zadluženost státu, vysokou nezaměstnanost, bezdomovectví, stále větší nedostupnost lékařské péče, upadající vzdělanost, upadající kulturu, nemožnost občanů domoci se spravedlnosti a podivné jednání justice, potravinovou nesoběstačnost státu, zdevastovaný průmysl a zemědělství , zlodějské církevní restituce , exekuce, které hromadně existenčně likvidují občany a nefunkčnost státní správy?

Zatím jakákoli programová prohlášení vlád nemělo ani cenu toho papíru, na kterém byla napsána, protože hovoří především výsledky a činy, nikoli prohlášení. Prohlašovat a slibovat mohou politici  co chtějí, ale výsledky jsou za 25 let přímo katastrofální – a navíc, kdo jim ještě vůbec věří, když si nevěří sami  a hlavně, program neplní a pokud, tak pouze ty body programu, které vedou co nejrychlejší cestou ke zkáze celé země totálním rozkradením a ztrátou soběstačnosti a suverenity státu. Do puntíku však naplňují program,  který  napsán  není (ani nemůže být)  -  tudíž  ani „neexistuje“, ale  výsledky vidíme reálně na každém  rohu – rozkrádání, okrádání, devastaci státu i občanů, morální a kulturní  úpadek včetně vzdělání, čili hlavním a zásadně  „nepsaným cílem“ všech  programů vlád, je cílená a postupná kolonizace Česka v rámci světové  globalizace

Skutečné  a skryté cíle v programových prohlášení vlád nenajdete, ty si „přečtete“ z činů vlád a z reálných výsledků, kam jsme se za 25 let dostali  - s poukázáním na úvod tohoto blogu. A tento další, naprosto zbytečný cár papíru, je mediálně rozebírán ze všech stran,  aby média a politici  dostali další prostor k oblbování občanů a také o nic jiného ve  všech programových prohlášení všech polistopadových vlád nešlo. Oblbovat a slibovat, než občanům dojde, oč v této sprosté hře vůči občanům a státu, vlastně  doopravdy  jde.

A jak míní koalice svůj vládní program plnit, je zcela zjevné již dnes. Je zcela  jedno, kdo bude u vesla, cíl je jasný – dokončit, co se v 90.letech „sametem“ začalo a co nejdéle si zachovat trafiky a koryta. Nesourodá koalice, poslušný a doprošující se premiér, kterého  kdokoli a  kdykoli  může shodit  a nejen koaliční partneři, ale i vlastní strana, jakmile se přestane hodit. Svými ústupky jen dokázal, jak je „silný“ a komu  a čemu dal  přednost , tím důvěru občanů v novou vládu neupevnil.  Především, po posledních sedmi letech vládnoucí asociální a arogantní „pravice“, kdy občané volali po důsledné změně, zejména zákonů, které jim ovlivňují denně život, ale i proti  dalšímu  rozkrádání státu, zejména církevními restitucemi – totálně zklamal důvěru nejen svých voličů, ale i  většinu  ještě naposledy důvěřujících občanů. Budiž mu  to  ke „cti“, protože alespoň dostatečně rozkryl skutečnou politiku, která se v našem státě dělá, ale pro občana ani stát to přínosné není. A podtrhl jeden důležitý fakt – politikům nevěřte ani slovo, natož naprogramovaným  vládním  slibům.

Nečas je obviněn,  což  je zpráva dne. A z toho, z čeho je obviněn, se děje již celá dlouhá léta a jak nám někteří politici  vysvětlují,  jde o zcela běžné, zaběhnuté a „normální politické  praktiky“ – a  oni se diví!?  V rámci nekonečné politické hry „škatulata  hejbejte se“,  je PS  i  Senát  s imunitou  politiků, nejdražší skrýší v Česku. Hoši rozjeli vlak na plnou rychlost, bez brzd na slepé koleji a musí  si vyměňovat funkce a trafiky  zprava do zleva nebo naopak, protože se party  vlevo i vpravo musí navzájem  podržet, aby nepadly a to program -neprogram.  

Je úsměvné, jakou „důležitost“  svým programovým prohlášením hoši dávají, když neustále hledají, jak jakékoli prohlášení rozhodně neplnit nebo obejít! A běda, kdyby chtěl někdo vystoupit ze hry a pokusit se o nápravu a o opravdové změny pro dobro občanů a státu.  Bez imunity, s referendem  a  potřebnými rychlými změnami zákonů v prospěch lidí a státu,  bez možnosti korupce a trafik – to by bylo parádní programové prohlášení, pokud by se ovšem začalo i důsledně plnit.  Ale pak to zděšení  na  poslaneckém a senátním dvorečku !  To by nastala teprve vzájemná práskačka „já na bráchu-brácha na mě“ v zájmu udržení se u korýtečka či trafičky z posledních sil, že by justice nevěděla, kam skočit dřív.

Říká se, že občas štěstí  sedne i na vola. Sakra, jednou alespoň čtyři roky vlády normálních lidí v politice a jsme z toho skoro venku. Cesta napravit tu ohromnou spoušť, kterou nadělali hoši s „programovým prohlášením“, bude dlouhá, ale je třeba alespoň nastartovat.

Publikováno se svolením vydavatele.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …