Sofie Chrtková: Dráb s vězeňským psychologem řádí

03.01.2012 13:54

Dráb kontrolou nezaměstnaných několikrát týdně, chce docílit, aby nemohli pracovat nezaměstnaní na černo. Nesmysl a šikana, která nemá obdoby.

Sofie Chrtková: Dráb s vězeňským psychologem řádí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

Navíc, postihováni by měli být ti, co na černo zaměstnávají, nikoli ti, co hodlají přežít a nic jiného jim nezbývá, protože zaměstnávání na černo je dnes běžně podnikateli i živnostníky praktikováno, včetně zaměstnávání OSVČ.

A díky  tomu celkem ještě něco funguje. Šikana slouží jen k tomu, aby mohl Dráb odbourat dávky v nezaměstnanosti a ministerstvo práce a sociálních věcí nemuselo vytvářet nová pracovní místa a ušetří si práci i peníze. Je totiž také jisté, že tolik veřejně prospěšných prací pro tolik nezaměstnaných, evidovaných na úřadech práce, se nenajde.

Otrávíme tedy nezaměstnané šikanou. Dojíždění na poštu, někdy slušně vzdálenou, několikrát do týdne, to otráví a stojí peníze nezaměstnaného, který jich má nedostatek. Starost o to, aby lidé nevyšli z pracovního tempa a nezlenivěli dlouhým čekáním na práci – takovou hovadinu může vymyslet jen hlava ve formátu Drába. Jen zase další lež a podvod na občany.

Ve finále bude mediálně Dráb oslavován, že snížil nezaměstnanost na minimum, protože na úřady práce nebude nakonec nikdo chodit. Slíbené kontroly zaměstnavatelů se konat nebudou, protože si páni politici nepopudí proti sobě podnikatele ani živnostníky, kteří je  převážně volili a budou volit dále, když jim politici formátu Drába zdárně pomáhají ke stále nižším daním i odvodům za pojistné. Práce na černo je totiž výhodná právě a jen pro podnikatele a živnostníky, nikoli pro občana, který si z minimální mzdy bude platit celé zdravotní i sociální pojištění, ovšem  na daně již nebude mít. Celý jím a jeho „odborníky“ vytvořený zákoník práce totiž práci na černo a různým daňovým  i pojistným únikům jen nahrává. Ostatně, osobně bych raději pracovala na černo, než docházela jako idiot a naprosto zbytečně, pro pobavení Drába a spol., třikrát týdně na poštu a po dvou měsících s oranžovou vestou uklízela psí lejna za menší plat-podporu, než si vydělám prací na černo. Dráb je totiž génius, stejně jako chemimatik a mág naší ekonomiky.

Podobně určitou mozkovou nedostatečností a  funkcí myslet, nám každý měsíc předvádí vězeňský psycholog, jež hodlá vychovávat naše děti. Zkrátí přestávky dětem na 5 minut a oběd na 30 minut. Zavře značnou část škol, kde se nakonec bude vyučovat na směny a dokonce, díky rušení a omezování hromadné dopravy, se někteří žáci do školy ani nedostanou. Na lágr si musí děti zvykat  zkrátka od malička. Nejde o vzdělávání, ale  rovněž již o pouhou a zbytečnou šikanu rodičů i dětí, která vůbec nic neřeší, ale nopak, přidělává všem ve školství další zbytečné starosti a trable. V tom si naše vláda lebedí, to jí dělá dobře, jak praseti drbání. Chybí jen vysoké holiny, píšťalka a bič. Rozum a vzdělání k šikaně není potřeba, to zvládne totiž každý nevzdělaný primitiv.

Je dokázáno, že naše děti jsou již dnes přetěžovány. Na druhém stupni není výjimkou, mít šest až osm hodin výuky, tedy intenzivně být v pozoru, v sedě atd., což pro mladý organizmus a zdravý vývoj dětí není vhodné ani normální. Při zvýšeném počtu dětí na školách z důvodu rušení škol a hromadění dětí, kdy třída o 40 žácích bude brzy normálním průměrem, není vhodné ani z hlediska hygienického a o soustředění na výuku nemluvě. Za pět minut, vážený mistře vězeňský, se nevystřídají ani žáci na WC!!! Za 30 minut se nenaobědvají nejmladší školáci, jídelny nebudou stíhat a děti, místo oběda, budou narychlo hltat, aby se dostaly včas na hodinu. A pokud kdy tento mistr studoval psychologii, tak výsledkem bude poškozené zdraví všech zúčastněných a zvýšená agrese žáků a odchod učitelů ze školství. Tak se jen ptám, chodil tento mistr přes školství vůbec kdy do školy? Nebo se chce jen mstít rodičům, žákům, učitelům a zaměstnancům ve školství?

Jak Dráb, tak vězeňský mistr, si mohou v šikaně občanů podat ruku a my jen stále více zjišťujeme,  jak by to znělo, kdyby se jim poklepalo na hlavičku. O obsahu  vědomostí ministrů  vedoucí určitý  rezort se již zmínil i tvůrce vlády a jeho poskoci – ministrem nemusí být odborník – ministra může dělat každý  - a doplňuji, u nás v Česku, každý  B…..C!.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…