Sofie Chrtková: Jak únosná je ještě pro nás EU?

30.03.2014 18:59

EU je jiná, než byla a než jsme si mysleli, že bude. Z hlediska bankéřů a byznysmenů je nesmírně výhodná, ale pro občany a státy v EU se stává pomalu noční můrou.

Sofie Chrtková: Jak únosná je ještě pro nás EU?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Poslední události v souvislosti s Ukrajinou , Ruskem a Krymem, ukázala svoji pravou tvář i skutečné zájmy. My „zájmy“ EU pociťujeme na vlastní kůži každý den. Vyjma hlavních mocenských hráčů, tj. Německa a Francie, které slízávají smetanu všech ostatních států EU, státy, které došly do EU mezi posledními, jsou na tom nejhůře.

Původně  nastíněná rovnocenná spolupráce mezi suverénními státy Evropy, se zvrhla na „třídní“ a nerovnocenné dělení států a jejich kolonizaci, což byl zřejmě původní a zcela skrytý úmysl, o kterém museli vědět i naši politici, když do EU  náš stát vstupoval. Z původní rovnoprávnosti států se stala postupně a krok za krokem, kolonizační politika EU. Byli jsme podvedeni, jak EU, tak našimi politiky. Jak je možné, že spolupráce přináší většinou všem stranám užitek, ale zde  tohle pravidlo zásadně neplatí?  Jak je možné, že jsou na tom státy daleko hůře, než před vstupem do EU a jsou svazováni jejími pravidly, smlouvami a dohodami tak, že na to pouze doplácíme a doplácet budeme – viz souhlas  naší vlády s fiskálním paktem? Namísto kladů, zjišťujeme jen samé zápory s tím, že se nebudeme mít lépe, ale máme se  stále hůř a hůř se mít budeme! Jsme na to připravováni, jsme připravováni na chudobu a beznaděj bez budoucnosti!

Naši politici „slibují“ – jak jinak, že budou více prosazovat české zájmy. Dovolte, ale pokud je neprosazovali hned za tepla a nebyly  jasnými podmínkami vstupu do EU,  tak jen postupně ztráceli veškeré výhody v jednání a  nikdy  nemohou tuto ztrátu a v současné situaci,  dohonit  ani dokázat.  Z pozice kolonie Česko se ani moc vyjednávat nedá – trumfy v ruce nemáme, ty jsme odevzdali nejdříve a ani schopné politiky, kteří by pro Česko něco skutečně významného dokázali na EU vydobýt. Je pár jedinců, kteří mohou projevit upřímnou snahu, ale budou převálcováni – snaha musí vzejít především a prvotně,  od samotné vlády, ale ta leze EU do řiti i když nemusí.  Nakonec i  závazný slib podepsání fiskálního paktu, kdy se vzdáváme i poslední státní suverenity a rozhodování o našich  státních financích, je jasně v neprospěch Česka a jde proti  občanským  zájmům. I toto životně důležité rozhodnutí by mělo  být  řešeno referendem.  Naši politici nejsou schopni zjednat pořádek ani doma, natož pak něco konkrétního prosadit v Bruselu  – jako koloniální vláda a kolonizátorům podlézající politici – a  nemusí ani podlézat, ale nemají a nebudou mít sílu cokoli změnit, ale slibovat mohou, alespoň to „dobře vypadá“.

EU se pomalu rozpadá a státům nevyhovuje. Způsobila krizi, převrtala  hospodářství, průmysl  i  zemědělství v jednotlivých státech, státy neúnosně zadlužila, obyvatelstvo zchudlo, přibylo nezaměstnaných a bezdomovců a ani mladí nemají práci.  Dotace slouží tomu, co chce a schvaluje Brusel, nikoli, co je potřebné pro stát a občany  - ve finále se dotace rozkradou, ale vše musíme draze zaplatit a splatit! Politika EU zničila postupně fungující sociální systémy, střední třídu,  malé podnikatele a menší firmy, které nahradila nadnárodními – inu globalizace  a kolonizace v prospěch nejmocnějších.

Nebude dlouho trvat a tento nefunkční   a pro státy Evropy  devastující  projekt EU, se rozpadne – ale i za to budou státy  tvrdě platit. Jenže, je zde otázka, zda  státy nakonec nezaplatí méně, když z EU vystoupí,  než když setrvají  v nefunkční  a polorozpadlé EU, kdy její rozpadání a nefunkčnost budou stále a více dotovat, kde budou občané  stále více  živořit a na EU doplácet, zatímco jako samostatný a suverénní stát se může časem postavit opět na nohy a vzájemně spolupracovat i bez Bruselu – Evropa existovala před Bruselem a EU a bude existovat i po nich.

Na EU a Brusel nadává stále více občanů, nejsou spokojené některé, politikou EU zchudlé  státy nebo regiony, ale  ani některé  vlády. Nejsme sami, kdo se má pod kuratelou EU hůře, než když v EU nebyl.  Státy ani občané nejsou zvědaví na nařízení úředníka od stolu a někde v Bruselu, který  nemá nejmenší ponětí o místních problémech a koná jen v zájmu bankéřů a byznysmenů.  Politika EU je jasně kolonizačním projektem velkých mocností, který se nyní projevuje v plné síle a navíc je v krizi, která se dala očekávat, protože EU a Brusel rozboural, co bylo funkční, co fungovalo  uvnitř i vně států.

Politika EU navíc bourá národní kořeny a zvyky,  z národů Evropy se snaží udělat jakousi nesourodou, poslušnou a nesvéprávnou  lidskou vykořeněnou  hmotu ,  bez tradic i kořenů a z mnohých chce  dokonce  nadělat  lacinou, bezprávní, otrockou a  levnou pracovní sílu. A tohle, vážení politici, zapotřebí rozhodně nemáme!

A pak se nabízí i otázka, zda krach politiky Bruselu a EU i  ohromnou zadluženost států, kdy hrozí reálně, že se EU  brzy rozpadne, nebude EU řešit třeba i válečným konfliktem, čímž samozřejmě udrží dočasně  i některé státy EU pohromadě a různé válečné výpravy budeme hradit z vlastních kapes.  Ty chytřejší utečou z EU včas.

K tomuto tématu  upozorňuji na zajímavé články a studie:

http://www.blisty.cz/art/72670.html#sthash.ayRKKwoY.dpuf
http://www.blisty.cz/art/72674.html
http://www.blisty.cz/art/72664.html

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

12:26 Ivo Strejček: Lídr se nevolí…

Dnes nepíšu glosu. O smrti se glosy nepíší. Dnes chci ještě několika svými řádky vzpomenout na Mirka…