Spolek Idealisté.cz: V konfliktu Zeman vs. ČSSD se jasně stavíme proti útokům populistů z Hradu i podhradí

03.02.2016 11:09

Spolek Idealisté.cz –jakožto někdejší organizátoři demonstrace 28. 10. 2013 na podporu Bohuslava Sobotky – se jasně vymezuje proti útokům na premiéra ČR. Vyzývá tak i všechny sociální demokraty k tomu, aby udrželi ČSSD jednotnou.

Spolek Idealisté.cz: V konfliktu Zeman vs. ČSSD se jasně stavíme proti útokům populistů z Hradu i podhradí
Foto: Partie FTV PRIMA
Popisek: Prezident Zeman v Partii televize Prima

„Nikdo by neměl podléhat laciným bonmotům prezidenta, jenž dělá vše pro to, aby prezidentem zůstal i další volební období. Zeman účelově opouští hodnoty sociální demokracie, k nimž se kdysi hlásil jako předseda strany a premiér. Za těchto okolností si nedovedeme představit, že by ho sociální demokracie mohla podpořit v následujících prezidentských volbách,“ podotýká předseda spolku Idealisté.cz Radim Hejduk.

Vyjádření spolku:

Bohuslav Sobotka je jako premiér v polovině volebního období. Po velmi složitém začátku se mu podařilo vytvořit stabilní a úspěšnou vládu, která dala zapomenout na pravicovou politiku snižování životní úrovně našich občanů a na neustále se opakující skandály vlády Miroslava Kalouska a Petra Nečase. Sobotkova vláda prosazuje opatření, která vychází z volebního programu ČSSD.

Přesto, že se nacházíme ve velmi komplikované době, ve které je snadné slibovat tzv. jednoduchá řešení, zastává premiér odpovědný a profesionální přístup. Vláda na jedné straně neopomíjí bezpečnost, na druhé straně poskytuje pomoc. V Evropě prosazuje české zájmy, ale zároveň nedostává ČR do izolace.

Sobotka v klíčových chvílích neselhává a vystupuje jako státník, jenž brání svobodu, demokracii a solidaritu. To jsou hodnoty, které idealisté nikdy neopustí.

Vyjadřujeme proto podporu předsedovi ČSSD a premiérovi ČR Bohuslavu Sobotkovi. Považujeme za zásadní, abychom se za něj postavili právě ve chvílích, kdy je jeho pozice oslabována jak útoky neonacistických hackerů, tak populistů sedících na Hradě nebo v podhradí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

15:49 Jiří Weigl: Absurdní důchodové divadlo

Pondělní glosa Jiřího Weigla