Stanislav Brunclík: Odsouzený podnikatel na útěku odhaluje důkazy o vině svého šéfa

03.07.2015 15:45

Mexx reality, Mexx Stav Czech, Michelský Mlýn, Clanroy, ale také Česká televize, Oleo Chemical a další. To je jen vzorek firem a společností, které se prolínají pavučinou nejrůznějších obchodů, jejichž společným jmenovatelem je muž jménem Jiří Sebök. Tak to alespoň na webových stránkách www.velkytunel.mysteria.cz popisuje bývalý ředitel zkrachovalé přední aukční společnosti Clanroy Milan Kremel.

Stanislav Brunclík: Odsouzený podnikatel na útěku odhaluje důkazy o vině svého šéfa
Foto: archiv
Popisek: Stanislav Brunclík

„Chtěl bych touto cestou seznámit státní orgány a širokou veřejnost s dokumenty, které zásadně změní pohled na krach několika společností. Z dokumentů, které jsou zde zveřejněny, jasně vyplívá, že to nebyl podnikatelský nezdar, ale profesionálně připravený podvod“, uvádí na webových stránkách Milan Kremel.

Sám Kremel je v kauze zkrachovalé Clanroy, která svého času patřila k nejúspěšnějším dražebním společnostem u nás, obžalován z tunelování. Po jejím krachu na konci roku 2013 po í zbyly závazky za bezmála 200 milionů korun. Na svých webových stránkách Milan Kremel označuje jako hlavního viníka krachu nejen společnosti Clanroy Jiřího Seböka, který figuroval v celé řadě zkrachovalých firem. Ze všech podezření z podvodů a tunelování však dokázal vyváznout. Sám před časem pro média uvedl, že se Kremel pouze snaží zbavit sebe odpovědnosti za vyvádění peněž ze společnosti.

„Čeho jsem se ale bál nejvíc je Sebökovo úzké propojení s dvojicí kriminálníků Cipra, Krumlovský. Není žádným tajemstvím, že okolo těchto pánů už pár podnikatelů zmizelo“, vypočítává na svém webu Kremel další důvody útěku z republiky. Spojení detektivům známých jmen Cipra, Krumlovský (kauza Oleo Chemical) s Jiřím Sebökem dokládá další sérií dokumentů z případu „Fotovoltaika“. Dokumenty a zejména přiložená emailová korespondence pokus o úvěrový podvod za přibližně dvě a půl miliardy.

Trestní oznámení na Seböka

Snaha Milana Kremela už vyústila v trestní oznámení bývalých spolupracovníků Jiřího Seböka ve vytunelovaných firmách, kteří o jednání bývalého kolegy neměli údajně tušení. Policie v minulých dnech přijala trestní oznámení na Seböka za vytunelování Mexx Reality. Ta ještě před několika lety patřila k předním realitním kancelářím. Dokumenty shromážděné Kremelem ukazují na toky peněz mimo realitní kancelář z příkazů Jiřího Seböka i marné snahy některých klientů o navrácení svých peněz.

„Některé emaily a dokumenty jsou sice neznalému člověku samy o sobě nicneříkající, ale jsou zde proto, aby doplnily celkový obraz osoby Jiřího Seböka. Ten se totiž prezentuje jako člověk, který nic neřídil, za nic nezodpovídal a hlavně si z těchto firem nebral žádné peníze“, vysvětluje Kremel velké množství zveřejněné emailové korespondence.

Spojte se se mnou

Uprchlý podnikatel dokonce žádá klienty poškozené ve společnostech Jiřího Seböka, aby se s ním spojili přes email uvedený na jeho webových stránkách. Jen v případu zkrachovalé Mexx Stav Czech má jít o stovky milionů korun podvedených klientů a obchodních partnerů.

Dokumenty a zveřejněná emailová korespondence odhalují řízený pád firmy, která svým obchodních partnerů nezaplatila či zpronevěřila značné částky a řadu z nich přivedla do neřešitelných existenčních problémů.

„Dohoda s panem Sebokem, že připravíme ještě jeden dopis pro dodavatele a odběratele MEXX Stav Czech, kde bude jednatel informovat o tom, že společnost zadala u APOGEO Audit, s.r.o. provedení forenzního auditu z důvodu podezření na nezákonné jednání několika zaměstnanců, požádá o maximální součinnost s auditorem tak, aby věc byla co nejdříve dokončena. Zároveň by informoval o tom, že společnost je v prodlení s úhradou některých závazků, ale je to z důvodů druhotné platební neschopnosti, neboť významný zákazník dosud neuhradil své závazky.“ Citace jednoho dokumentu, který podle Kremela popisuje, jakým způsobem se získával čas na vyvedení peněz mimo dosah věřitelů.

Uprchlý podnikatel věří, že jeho snaha povede vyšetřovatele a soudce v několika kauzách, které se dotýkají osoby Jiřího Seböka, k větší pozornosti a že jim na svém webu poskytne dostatek přesvědčivých důkazů o vině tohoto muže. Další dokumenty prý budou na web postupně doplňovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…