Stanislav Kliment: Ukrajina - výhrůžky poslancům přinesly ovoce

13.04.2016 21:24

Pravděpodobně ještě dnes bude znám nový ukrajinský premiér a složení vlády. Šéf parlamentní frakce Bloku Petra Porošenka Jurij Lucenko na své facebookové stránce oznámil dohodu o vytvoření potřebné koaliční většiny. Podle ukrajinských médií se nejsilnějším argumentem pro dohodu stala výhrůžka Porošenka, že rozpustí parlament.

Stanislav Kliment: Ukrajina - výhrůžky poslancům přinesly ovoce
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Ukrajinský prezident měl údajně poslancům vzkázat, že pokud do středy 18.00 nebude jmenován nový premiér, budou vyhlášeny předčasné volby do Nejvyšší rady. Nynější premiér Arsenij Jaceňuk v neděli v televizním vystoupení oznámil že na funkci rezignuje. Sám sebe zhodnotil jako úspěšného předsedu vlády a současnou politickou krizi na Ukrajině označil za uměle vytvořenou. Ke své politické budoucnosti řekl, že ji vidí v širším rozsahu než premiérství. Na stránkách prezidentské administrativy se objevila petice, v níž její autor žádá na prezidentovi Porošenkovi, aby Jaceňuka vyslal v rámci antiteroristické operace bojovat na východ země. Hlavním kandidátem na post předsedy vlády je současný předseda Rady Volodymyr Hrojsman. Ten slíbil, že nová vláda bude „reformátorská a otevřená".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…