Štěpán Křeček: Chystá se historicky největší kontrakt na dodávku bitevníků F-35

29.10.2019 13:42

„Pro investory jsou akcie Lockheed Martin zajímavé tím, že se jim daří, když roste napětí ve světě. V minulosti jsme například byli zvyklí, že akcie společnosti Lockheed Martin rostly, když severokorejský režim odpaloval rakety,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Chystá se historicky největší kontrakt na dodávku bitevníků F-35
Foto: BH Securities
Popisek: Štěpán Křeček, hlavní ekonom BH Securities

Pentagon ve spolupráci se společností Lockheed Martin pravděpodobně uzavírá historicky největší kontrakt na dodávku nové generace bitevníků F-35. Celkem by mělo být dodáno 478 stíhaček za přibližně 34 miliard dolarů. Kontrakt by dle agentury Bloomberg neměl sloužit jen americké armádě, ale měli by se k němu připojit i spojenci.

Nové informace jsou v rozporu s tím, co dříve uvedla agentura Reuters. Podle předchozích informací totiž Pentagon neměl uzavírat se společností Lockheed Martin novou smlouvu na dodávku bitevníků F-35 dříve než v roce 2021. Do té doby se měly odstranit problémy s integrací stíhaček do testovacích simulátorů.

Akcie společnosti Lockheed Martin na nové informace prozatím reagovaly jen mírným růstem. Za poslední dekádu však akcie Lockheed Martin slaví obrovský úspěch. V roce 2009 byla minimální cena akcie na úrovni 57,41 dolaru. Dnes se stejná akcie obchoduje za 371,84 dolaru. Společnost Lockheed Martin je zajímavá v tom, že její akcie rostou, když ve světě narůstají bezpečnostní rizika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …