Štěpán Křeček: Finanční gigant bude obchodovat s bitcoinem

22.01.2021 18:08

„Zatímco ještě před necelými dvěma týdny se cena bitcoinu pohybovala na úrovni kolem 41 000 dolarů, dnes se dostala pod úroveň 30 000 dolarů. Obrovská proměnlivost ceny bitcoinu může generovat vysoké zisky i ztráty, proto by investoři na kryptoměnových trzích měli být velice ostražití,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

Štěpán Křeček: Finanční gigant bude obchodovat s bitcoinem
Foto: Archiv Štěpána Křečka
Popisek: Ekonom Štěpán Křeček

Největší světová společnost zaměřená na správu aktiv umožnila dvěma svým fondům investovat do bitcoinových derivátů. Finanční gigant Blackrock tím zřejmě signalizuje, že bitcoin již nepovažuje za toxické aktivum, od kterého je lepší se držet dál.

Prospekty obou dotčených fondů byly změněny v tichosti. Nově umožňují obchodovat s burzovními produkty, jejichž cena se odvozuje od kryptoměny bitcoin. Blackrock tuto změnu zatím nechce komentovat, zřejmě se obává reakce konzervativních investorů.

Ještě v roce 2018 se generální ředitel BlackRock Larry Fink vyjádřil v tom smyslu, že klienti největšího správce aktiv na světě nemají o kryptoměny zájem. V Loňském roce však manažer Blackrock Rick Rieder hovořil odlišně. Uvedl, že existuje jasná poptávka po bitcoinech, které se budou postupně etablovat na trhu aktiv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…