Svatopluk Otava: „Nahoře bez“ je zatím ten největší volební hit

15.07.2017 10:19

Předvolební mumraj zájemců o politický chlebíček tentokrát opravdu slibuje nevšední zážitky pro všechny vnímavější občany. Jak většina z nás i proti své vůli angličtinou osvícená ví, top-less značí v naší mateřštině „nahoře bez“. Veselé osvěžení politického jazyka zaznamenal v posledních dnech nový volební subjekt TOP-09-LES, jenž si výše uvedenou anglickou zkratku mezi politickou komunitou okamžitě „vybojoval“.

Svatopluk Otava: „Nahoře bez“ je zatím ten největší volební hit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volič u volební urny, ilustrační foto

Doufejme, že nepolezou na barikádu s odhalenou hrudí

Pokus ideového turisty a profesionálního Tibeťana Kalouska vzbuzuje vskutku pochechtávání nejen střízlivé části národa, ale též nepokrytě šťastná očekávání stran a hnutí, které reálnou šanci uspět ve volbách skutečně mají. Volební preference mezi prostým (tolik opovrhovaným a momentálně zase tolik mediálně manipulovaným) voličským elektorátem vzkazuje knížepánovic ožralému štolbovi, že „Nahoře bez“ nestačí, protože až se sečtou hlasy, bude to i „dole bez“. Tedy bez potřebného počtu voličských hlasů, poněvadž těžce zkoušený národ dosud 5 % absolutních bláznů ještě nevyprodukoval.

Prapor „hodnot“ bude třímat na barikádě marnosti i kamarád solárních mafiánů Bursík, genderově vyváženou kandidátku doplní zcela mírumilovná vyvolávačka války s Ruskem Langšádlová a s politickým programem „husí kůže“ bude na předvolebních mítincích vystupovat i dokumentaristka Sommerová. Těžko si lze představit lepší zábavu na tak trochu humoru prostém kolbišti v boji o korýtka.

A do války se pude – to se ví…

Po volbách (vyhraných ovšem, jak jinak!) zcela jistě vytvoří toplesáci vládnoucí koalici s hvězdnou (hvězda je anglicky starr – vyslovme stár) sestavou Starlid, která dle představ křižujících se následovníků vážně nemocného germanofila Bělobrádka opanuje téměř všechny vládní rezorty.

Skoro všechny, ale třeba ministerstvo obrany a vnitra přece jen „pustí“ kamarádům toplesákům. Nastane kratičký přátelský souboj o ideové náplně, kdy ministryně vnitra Sommerová bude tlačit na „hodnotovou“ myšlenku, že chlapi mají dostat bez vyjímky identifikační náramek nebo aspoň čip, ale výsledek se nedozvíme. Ministryně obrany Langšádlová zatím nechá mužskou populaci odvést na ruskou frontu. (Co se nevejde na pandury, půjde zkrátka pěšky.)

Tím ovšem vezmou za své i sny velkého chemika Kalouska o vyhlášení války Číně. Jednoduše se to tak nějak nestihne, či co…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …