Svatopluk Otava: Pražský magistrát pod zkříženými hnáty pilně koná, krvežízniví trpaslíci vřískají žízní

16.11.2018 9:45

I novoučká pražská radnice chce mít podíl na posledním pokuse o český majdan, o státní převrat po vzoru kyjevských fašistů. A beztrestný hon na člověka, jaký zorganizovaly mediální hyeny na českého premiéra je přece tak vzrušující! Tak cool! A navíc – vždyť se štvanici nyní nově říká boj! Boj za slušné Česko…

Svatopluk Otava: Pražský magistrát pod zkříženými hnáty pilně koná, krvežízniví trpaslíci vřískají žízní
Foto: archiv Svatopluka Otavy
Popisek: Svatopluk Otava

Pod pirátskou vlajkou

Běžně trvá docela dlouho, když si chce organizátor jakékoli demonstrace zamluvit prostor na její konání v centru hlavního města. Dokonce je běžné, že zvláště lukrativní prostory jsou zamlouvány i s ročním předstihem.

Z veřejných zdrojů není sice známo, jak dlouho do předu si nasmlouvali morálně postižení aktivisté protibabišovský a protizemanovský potlach na Staroměstském náměstí, ale bleskový přesun akce na Václavák „po dohodě s městem“ je v naší přebyrokratizované zemi vskutku udivující.

No jo, piráti jsou holt piráti. V šílené době, kdy je možno nejen zaregistrovat politický subjekt jednoslovného názvu s jednoznačnou historií vzniku tohoto názvu, není nijak divné, že si lupičské těleso pustí národ do Parlamentu a odevzdá mu i  klíče od hlavního města. Vše je dovoleno, taky lhaní a šálení občanů, takže volič, ať se do budoucna nediví. Vždyť přece jednoznačně věděl, koho volil. Je to přece v názvu, tak jakýpak podvod…?

Ten český majdan se pořád jaksi nedaří. A drahé je to… A vůbec...

Těch spoluobčanů s delším vedením se nakonec sešlo na „masové“ demonstraci jen tolik, že by původně avizované Staroměstské náměstí určitě postačovalo, spíše by ale v rámci „naplnění“ a „masovosti“ mohli navštívit třeba Klárov.

Těžká práce s těmi Čechy. Jsou nasycenější, majetnější a obecně vzdělanější než Ukrajinci, takže jistá mocnost musí do soboty 17. listopadu dovést ještě nějaký ten kufřík převratových dolarů navíc. I tak není výsledek zcela zaručen. Kupříkladu je jisté, že zkušený tým gruzínských střelců, jenž se tak osvědčil v Kyjevě má jazykový handicap pro Prahu. Na Ukrajině si s ruštinou vystačí, ale vyrukovat při hledání „spolupracovníků“ z řad našich ozbrojených složek s ruštinou zde, to se s úspěchem nesetká.

Ono nestačí jen apelovat, vyzývat. Činy to chce! Ale kde brát, kde brát ty blázny či gangstery, když většina podobného materiálu se již roky etabluje hlavně v politice a médiích. A ti to sami nevytrhnou, může si Miri Němcová bývalé plíce vykřičet nebo přeinspirovaný Miri Kalousek facebookový noťas zavařit.

Šafr říká – svrhnout vládu! Policie neříká nic…?

I sám voják v poli na Rašínově nábřeží a slovutný zemanobijec, babišobijec a konzument psychofarmak Pavel Šafr hude bojové tirády na obskurním humoristickém plátku zvaném Fórum 24 marně. A to vskutku nešetří pučistickým elánem  i formulacemi.

Prý máme (I my? Střízliví?) vyjít do ulic, „svrhnout Babiše i Zemana“ a máme se též zbavit „ruské lobby“.

Moment – svrhnout…, svrhnout… To nevypadá na nějaký nový druh voleb. Spíše to vypadá na výzvu k převratu…?! A „ruská lobby“ je nějaký politologický terminus technicus nebo „ruské lobbisty“ bude vyhledávat, označovat, případně i trestat pan Šafr osobně?

A jestliže tedy Šafr vyzývá veřejnost k páchání trestného činu, proč vlastně není ve vazbě? Nebo snad má medicínsky doloženou psychiatrickou poruchu a neodpovídá za své činy podobně, jako nešťastný Andrej Babiš mladší? A proč tedy dělá šéfredaktora manipulativního webu z redakce a ne z blázince? Vždyť to není Švýcar a jeho vyšetření lékaři či policií nic nebrání….!

(Mimochodem – tu svou výzvu zřejmě vylekaný Šafr na radu nějakého právníka již stáhl a na stránkách Fóra24 ji nenajdete. Ale třeba v aréně Parlamentních listů citace k dohledání jsou…)

Ještěže aspoň prezident nepojídá xanax

Doufejme, že se uměle vyhrocená atmosféra v zemi uklidní. Šance tady je, poněvadž krom po krvi bažících trpaslíků máme i moudrého prezidenta. A veselého. Vlídně včera pučistům všech typů oznámil, že pokud tedy chtějí skutečně svrhávat vládu, nechť se stane a on opět pověří vítěze voleb a jeho lídra Andreje Babiše k sestavení té další.

Ústava hovoří i o tom, že kdyby se nedařilo získat důvěru případné nové vládě, může to pan prezident zkusit znovu. A (Pouze hypoteticky. Tolik cvoků není snad ani v Parlamentu) když by to opět nevyšlo, kdo pověřuje potom? Že by premiér?

Tak o co přesně letošním řvounům jde, když je jasné, že mohou dosáhnout maximálně toho, aby staronový opět pověřený premiér konečně vykopal zdecimované, ale stále urputně škodící sociální demokraty a opřel se o SPD s podporou KSČM, což bylo mimochodem skutečné přání drtivé většiny voličů uvedených tří subjektů?

Tak o co jim jde, když je jasné, že případné předčasné volby většinu bruselsky „hodnotových“ kolaborantů pošle do politického zapomnění s uplivnutím?

O co jim jde? Opravdu o převrat? Tak proč se potom už neplní blázince a věznice nejrůznějšími šafry, němcovými, pospíšily? Skutečně si necháme ukrást i ty zbytky suverenity?

Svatopluk Otava

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O ruských špionech

16:14 Petr Hampl: O ruských špionech

Denní glosy Petra Hampla.