Svatopluk Otava: Putin má nervy ze železa a do války se ho vyprovokovat nepovedlo

01.12.2015 11:40

Ruský prezident označil zákeřnou palbu na bombardér plnící zákonnou misi v Sýrii za „bodnutí nožem do zad“.

Svatopluk Otava: Putin má nervy ze železa a do války se ho vyprovokovat nepovedlo
Foto: kremlin.ru
Popisek: Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Můžeme spekulovat o délce a způsobu „varování“, jehož se ruským pilotům prý dostalo z turecké strany, ale z dostupných fotografií a prohlášení obou zemí to vypadá jako odstřel medvěda pěkně ze závětří dvojicí lovců, kteří po něm a takové příležitosti již dlouho pásli. Čelný představitel NATO, jimž fotogenický generál Pavel beze sporu je, si v České televizi pospíšil s prohlášením. Rozvážným hlasem pohovořil o zklidnění a deeskalaci, jedinou cestu k vyřešení syrského konfliktu pak vidí v dodání zbraní, technologií a výcviku pozemních sil syrské opozice, aby bitvu zdárně dovedly do hořké porážky IS a osvobození Sýrie.

Přeloženo do obecnější mluvy to znamená – čert vem uzavřené dohody i mezinárodní právo, NATO bude dále zásobit vyvolené džihádisty technikou, zbraněmi i proviantem, dále bude chránit „nezadatelné právo“ na kšefty s ropou ze strany tureckého spojence a bestiálních vrahů, jimž v historii lidstva snad ani není rovno. A jelikož svá ochranitelská křídla nad tím nezbedou Erdogabem rozpjalo celé NATO, činí tak automaticky i Česká republika. Koneckonců – podpora tureckého Osmana není první hanebnost, na níž se tak poklonkářsky podílíme.

Před pár dny zase krymský Osman s kyjevským fašistou teroristickým činem odřízli 2 miliony Krymanů od elektrické energie a souběžně oligodemokrat Porošenko nařídil zcela uzavřít železniční a silniční spojení s poloostrovem. Zároveň z důvodu blíže nespecifikovaných možností „provokací“ zakázal přelety ruských tranzitních letadel přes ukrajinský vzdušný prostor. Kdo se kapku vyzná v zeměpise, je mu jasno, že tentokrát pučistický Kyjev cílí na odříznutí Podněsterské republiky s ruskojazyčným obyvatelstvem od jakýchkoli zdrojů. Tedy další několikeré bodnutí nožem do zad Ruska. Opět bez odsouzení „civilizovaného“ Západu a tedy vlastně schválení mezinárodního gangsterismu. I za účasti České republiky.

Náš fešácký předseda vojenského výboru NATO před nedlouhou dobou též horlivě přikyvoval „zaručeným“ zprávám vojenských rozvědek o možnosti invaze Ruska do Pobaltí.  Musíme prý budovat, posilovat cvičit… Nu, nekoná se jaksi ta invaze. Zato na území dalšího spojence - Lotyšska – již čtvrtstoletí kvete hrdost na fašistické tradice a obyvatelstvo hlásící se k ruské národnosti nemá ani volební právo. Svět „hodnot“ opět mlčí, tedy schvaluje tento ostudný stav, Česká republika rovněž.

Po rozpuštění Varšavské smlouvy bylo Rusku slíbeno, že se Atlantický pakt nebude šířit na východ. Sliby, chyby. Dnes mají Rusové „hodnoty“ už téměř na dvorku a náš další spojenec, tentokrát Polsko, volá po revizi „vyhaslých“ smluv o zřizování vojenských základen na svém území a toužebně očekává čacké americké matrosy. Pan generál Pavel pro to ovšem pochopení má, jelikož sám také sice kdysi přísahal věrnost socialistické vlasti, nicméně časem tato jeho přísaha zřejmě rovněž„vyhasla“. I toto mnohonásobné bodání do zad Ruska se děje se souhlasem České republiky.

Prezident Putin má zjevně nervy ze železa a do války se ho ani fašistům ani Osmanům zatím vyprovokovat nepovedlo. Projevuje tak mnohem více odpovědnosti za celou planetu, než banksterské loutky na Západě a kolaborantské režimy střední Evropy do hromady.

Křivopřísežnický pan soudruh generál Pavel, jemuž to v kožené, černé bundičce na obrazovce tak sluší, je i se svým sonorním hlasem, jenž tak lahodí uchu i při vyslovení nejpustší demagogie, prezidentským kandidátem kolaborantských, „elitních“ kavárníků. Tož – Česká republiko – jakpak se ti líbí v klubu agresorů? A co s tím budeš dělat? (A budou ještě vůbec v budoucnu nějaké ty volby?)

Svatopluk Otava

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …