Tomáš Valtera: Česká média a propaganda padesátých let

05.02.2014 7:28

Česká média by mohla učit diktátorské režimy. Nemohu si pomoci, ale ač se snažím sebevíc, nezbavuji se pocitu, že česká média skutečně dělají z občanů hlupáky. V době silně otevřených možností internetu, sledování cizích programů apod., prostě není snad ani možné, že si naše média myslí, že nám něco podsunou. O prezidentské kampani se nebudu ani zmiňovat, to bych musel nazvat přímo extrémismem, ale podíváme li se na dění kolem Ukrajiny, je to už vážně na zvracení.

Tomáš Valtera: Česká média a propaganda padesátých let
Foto: ČT24
Popisek: Demonstrace na Ukrajině

Lidi mají svůj názor a informace si zajistí, takže je naprosto směšné a v našich podmínkách kontraproduktivní namáhat se s takovou propagandou, vedle které je filmový týdeník z 50. let "slabý odvar".

Byl jsem jeden z prvních, který hájil a hájí Ukrajinu a Majdan. Co se tam ale SKUTEČNĚ stalo, prostě není černobílé! Měl jsem radost z podpory lidí, kteří chtějí žít západním způsobem života a fandil jsem jim a také dobře vím, že tam zemřelo mnoho lidí za ideály. Líbilo se mi, že politici podpořili tyto občany.

Jsem ale přesvědčen, že i tito politici, museli být hodně překvapeni, když se do dosavadní vlády dostaly síly extrémismu a např. okamžitě zrušily ruský jazyk (opravdu chytré-hodno myšlení "dělnické strany") a nedávno vyhrožoval Jaceňuk (ten, co tak pěkně umí "mávat" lidem), že budou zase jadernou velmocí a budou se bavit jinak. Myslím, že západním politikům postupně padá čelist a pomalu nevědí, jak z toho ven. Již dnes německý tisk píše, že to prostě byla obrovská politická a naivní chyba, když si západ myslel, že se dá věřit nacionalistickým jednoduchým stranám. Západ a EU, která si zakládá na demokratických liberálních hodnotách se musel zbláznit a podlehnout euforii.

Málo se o tom mluví v médiích, zrak se neustále obrací jen na Rusko. Rusko samozřejmě mělo zůstat s tanky doma, prostě to není černobílé, jak se média snaží předhazovat. Každý mně může vytknout, že např. v TV ukazují oba tábory. Je to pravda, občas druhý tábor ukazují, ale vždy s ironickým nádechem, nebo je okamžitě druhá strana označená za jakési agenty nastrčené z Ruska, nebo hloupé nevzdělance a extremisty. Je to neuvěřitelně trapné, jak s tím televize manipuluje a lidi to vidí, protože nejsou "dnešní"

Evropa postupně bude muset uznat osudový přešlap, přestat vyhrožovat Rusku, kterému je to naprosto k smíchu, protože nás vůbec k ničemu nepotřebuje, ale my potřebujeme Rusko. Federace by si měla sbalit tanky a všichni by se měli vrátit k jednacímu stolu. Čím dřív by se začala všude říkat skutečnost, tím rychlejší je zaručen posun k úspěchu. A vzpomínám si na Pussy Riot a na jejich píseň Bohorodičko, vyžeň Putina. Já bych to přejmenoval na Bohorodičko, vyžeň Zaorálka, protože tento pán, který je neúnavně aktivní a působí jako nadopovaný, udělá více škody, než užitku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

18:08 Pavel Foltán: Robert „Kennedy“ Fico?!?

„The Live and Times of Judge Roy Bean“ (USA 1972) anebo „The Postman“ (USA 1997) a podobně. Tam to c…