Tomáš Vyoral: Neziskovky jásají. Dostane další kapesné Pánek, Rozumek či Drtinová?

12.12.2016 17:38

Tomáš Vyoral odhaluje plány našeho ministerstva vnitra - které se tak dušuje, že s žádnými migranty si nemusíme dělat hlavu - na jejich tichý přísun v následujících třech letech.

Tomáš Vyoral: Neziskovky jásají. Dostane další kapesné Pánek, Rozumek či Drtinová?
Foto: mvcr.cz
Popisek: Ministerstvo vnitra ČR

Ministerstvo vnitra prostřednictvím veřejné zakázky poskytne 520 milionů Kč na integraci 6000 migrantů v letech 2017-2019.

Do konce roku žádné migranty nepřijmeme a už vůbec ne podle kvót EU, dušovali se nedávno naši elitní politici v čele s Chovancem a Sobotkou. Ne už tak dobrovolně a mimo kvóty v letech 2017-2019, na které Ministerstvo vnitra ČR potichu vypsalo veřejnou zakázku: Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017-2019. Prostě nám lžou. Ráno, v poledne i večer.

Stačí se mrknout na stránky mvcr.cz a letmo se s bohulibým dokumentem seznámit. Možná se budete divit.

V ČR prý máme demografické problémy, ať už jde o porodnost nebo nedostatek inženýrů, lékařů, žen a dětí (asi proto se cestovka FRONTEX a NATO v dovozu sakra činí!). Proto je třeba do toho trochu šlápnout také u nás. Aby ti xenofobní a multikulturně neuvědomělí Češi zažili trochu toho skvělého globálního kulturního obohacení. Hlavně o tom moc nemluvit a tvářit se, že vlastně souzníme s obavami a přáním naprosté většiny obyvatel. Volby se přece blíží.

Takže se vraťme k veřejné zakázce Chovancova ministerstva vnitra (zdroj):

"Předpokládaný počet oprávněných osob, kterým budou poskytovány jednotlivé integrační služby, činí max. 2000 osob ročně."

Což dělá za tři roky (2017-2019) 6000 migrantů - k jejichž přijetí jsme se nikde nezavázali. Nebo snad ano, jen o tom "my dole" nesmíme vědět?

A krásná finanční částka, jelikož nevíme, co s penězi a v České kotlině se mají všichni královsky. Kdopak s ní asi bude "pracovat"? Člověk v tísni? Pan Rozumek? Možná se trochu poperou.

"Celková cena za poskytnuté integrační služby oprávněným osobám je pro období let 2017 - 2019 stanovena do výše 520 500 000 Kč bez DPH, tj. 173 500 000 Kč bez DPH ročně."

I další neZiskovky si už jistě brousí zuby na ten vládní dar z našich kapes. Lze předpokládat, že také Sorosův Open Society Fund Praha (v jehož správní radě například sedí objektivní novinářka paní Drtinová), bude chtít být jedním z vyvolených - ať už jako "poskytovatel" nebo "subdodavatel".

A kdyby se náhodou "integrace" za tři roky nestihla, nestihlo se vyčerpat půl miliardy Kč z našich daní, nebo by se nenašlo dostatek inženýrů, lékařů, žen a dětí ze Sýrie? I na to smlouva MVČR myslí! Zkrátka, jak je u státních rozpočtů běžné, vyčerpají se, i kdybychom se měli rozkrájet.

"Tato smlouva bude mimo jiné obsahovat závazek Subdodavatele integračních služeb dokončit poskytování neuzavřených integračních služeb v roce 2019 ve spolupráci s nově vybraným generálním poskytovatelem integračních služeb pro rok 2020 a následující podle bodu 6.2 této Smlouvy, pokud nebudou integrační služby poskytnuty v plném rozsahu v průběhu roku 2019."

Stále si myslíte, že u nás dlouho o vděčného, slušného, pouze cestou deprimovaného migranta, pardon uprchlíka, nezavadíte? Když pominu, že německý hrnec každou chvíli musí přetéct či bouchnout, stejně jako italský atd., tak spolu s vlastizrádnými panevropskými tendencemi našich (bezpáteřních EUanálních) politiků se máme vskutku na co těšit.

Dovoluji si zakončit prozřetelnou demagogií Mons. Halíka: „Zamýšlím se nad tím, co je skutečnou příčinou iracionálního strachu z uprchlíků (jak jsem předpokládal, nám opravdu nehrozí islamizace – i z toho mála migrantů, kteří k nám přišli, mnozí zas od nás odcházejí a ani v západních státech nezpůsobil nápor uprchlíků předpovídanou katastrofu). Uvažuji, co si lidé do migrantů nevědomě promítají, čemu z neseriózních zdrojů jsou ještě ochotni věřit, ptám se, kde zůstalo střízlivé kritické myšlení, které je v době vzedmutých emocí tak potřebné."

Pokud se soudruh kněz ptá, soudruh ministr Chovanec již spěchá s odpovědí. Jen nás se nikdo neptá.

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…