Václav Klaus: Znovu se začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru

28.11.2015 13:47

Dopis Václava Klause veřejné ochránkyni práv Anně Šabatové

Václav Klaus: Znovu se začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

Vážená paní veřejná ochránkyně práv,

dne 20. listopadu 2015 jsem elektronickou poštou obdržel dopis pana Jana Zouplny z Prahy, který v příloze přikládám. Pisatel mě informuje o persekuci v zaměstnání, které byl ze strany svého zaměstnavatele vystaven za to, že sám podepsal a několika přátelům a kolegům na svém pracovišti k podpisu nabídl petici „Výzva občanů České republiky vládě a Parlamentu ČR“ zveřejněnou 4. 9. 2015. Obracím se na Vás nikoliv proto, že jsem autorem této petice. Obracím se na Vás proto, že – jak z dopisu vyplývá – se u nás znovu začíná vracet pronásledování lidí za projevení politického názoru, že vyhazovy z práce jsou opět trestem politicky nepohodlným, tak jako tomu bývalo v neblahých letech normalizace.

Výše uvedená „Petici občanů“, kterou podepsalo téměř sto tisíc občanů, je apelem na vládu k zodpovědnému přístupu ve vztahu k současné migrační krizi, k ochraně bezpečnosti v naší zemi, k nepodléhání cizímu nátlaku a dodržování platných smluv a závazků.

Je nepřijatelné, aby v demokratické zemi byl kdokoliv za přihlášení se k těmto legitimním požadavkům vůči vládě šikanován a profesně postihován. Jsem přesvědčen, že právě Vy, vážená paní ombudsmanko, budete nejen vzhledem k veřejné funkci, kterou zastáváte, ale i vzhledem k Vaší životní zkušenosti zneklidněna zmíněnou kauzou a tendencemi ve společnosti, které signalizuje, a zasadíte se o zjednání nápravy.

Proto se na Vás obracím s žádostí o důsledné prošetření postupu firmy vůči svému zaměstnanci za svobodné projevení jeho názorů. Ale nečiním tak pouze kvůli nepřijatelnému postupu vůči panu Janu Zouplnovi. Činím tak v obecnějším zájmu obrany všech dalších, občansky statečných občanů České republiky.

Václav Klaus

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…