Václav Kovalčík: I pohádky jsou aktuální v České republice

12.01.2012 16:27

I kdyby se platily super-daně, tak státní rozpočet bude stále hospodařit se schodkem. I kdyby každý občan zaplatil jakýsi podíl státního dluhu, tak může předem počítat s nasekáním dalších závazků. Bohužel je tenhle mafiánský způsob hospodaření docela oblíben na světových festivalech a banketech, dokonce je mediálně opěvován, ale věc má skutečně i jinou stranu pohledu.

Václav Kovalčík: I pohádky jsou aktuální v České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Často je kritizována infrastruktura - konkrétně její neblahá a zastaralá úroveň, dále pak rezort životního prostředí, zemědělství, vnitra, zdravotnictví, obrany atd..

Je podivuhodné, že se každý rok vybere astronomický balík peněz do státního rozpočtu, ale to bývá nejspíš málo, a proto se zde zavedla ceremonie ohledně hospodaření se schodkem. Spoléhá se nejspíš na současnost – nehledí se na budoucnost naší země – konkrétně našich dětí.

Situace mi připomíná mnoho pohádkových dějů, a to v souvislosti s mrháním vybraných daní, které byly několikrát zvyšovány z důvodu „prázdné pokladny daného království.“ Jenže ten důvod byl předem naaranžován a předstírán. Dokonce samotný král netušil, kam mizí veškeré bohatství země, navíc neviděl skutečný stav hospodaření a situaci svých poddaných. Stačí si přečíst pohádky na uvedené téma, a hned budeme mít úplné jasno, kam vývoj České republiky skutečně směřuje.

Václav Kovalčík, Náchod

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…