Václav Kovalčík: Informace a informace

27.09.2018 17:34

Jsou informace a informace v soukromých a veřejných sdělovacích prostředcích, jak se to komu hodí. Tak proč se nadává na objektivitu a neobjektivitu těchto médií?

Václav Kovalčík: Informace a informace
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Jedni prorežimně mlží, jiní se snaží upozorňovat na nějakou pravdu. Média mezi sebou válčí, politici a občané též, vždyť informace se šíří různými žánry a způsoby. Někdo je pochopí, jiný zas odhodí, anebo přímo odsoudí, až zatratí.

Na první pohled komické, na druhé straně tragické, že je pravda relativní podle slavných a moudrých antických filozofů. Člověk by nejraději ihned schlamstnul celou pravdu absolutní, ale to není tak jednoduché.

Jsou informace a informace, média a média, politici a politici, redakce a redakce. Jistě máme v naší republice a Evropě jiné starosti než honit a pálit čarodějnice ve 21. století!

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …