Václav Kovalčík: Rezort dopravy je neefektivní stejně tak hospodaření našeho státu

19.04.2019 11:01

Naši ještě krásnou zemi válcují kamiony, tvoří se dlouhé kolony, beztrestně se mnohé drolí - např. mosty, zato nové stavby rychlostních dálnic - místo oprav všech existujících typů silnic - hovoří rovněž o zhýralé politice rezortu, aby se jednoduše zavděčil prohnilému Bruselu.

Václav Kovalčík: Rezort dopravy je neefektivní stejně tak hospodaření našeho státu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Často však ministerstvo zapomíná, že je třeba opravit, co existuje, dále urychlit výstavby obchvatů. Ve 21. století máme např. právo se dočkat super-rychlovlaků, tak jak to funguje v Japonsku. Bohužel se tunelují stovky miliard zcela zbytečně špatnou skladbou a fungováním rezortů a mezi rezorty.

Ministerstvo dopravy výrazně netrestá chuligány a piráty silnic, tj. bezohledné  a agresivní řidiče, kteří si hrají na velkobohy, přitom tohle řádění ohrožuje lidské životy ve městech i obcích.

Ministerstvu dopravy jsou lhostejné lidské životy, stejně tak prohnilé justici, která dá beztrestně agresorům za volantem jen podmínku. Máme to opravdu přeplněné věznice, a tak se budou propouštět na svobodu budoucí vrazi!

Když uplynulo 30 let od Sametu, tak se již dávno mělo opravit a zrekonstruovat všechno možné, vybírá se mnoho daní, ale stav infrastruktury je žalostný, stejně tak krajina a životní prostředí.

Někdy nabývám oprávněné podezření, že západ nechce, aby naše republika prosperovala; že se blokují vědecké patenty například na motory přátelské k životnímu prostředí. Nikde jsem u nás neviděl solární automobil, solární autobus, solární tramvaj, či solární vlak. Jistě by se zabránilo šíření jedovatých exhalací do české krajiny, měst i obcí.

Věřím, že by pro tyhle šetrnější vozy bylo mýto úplně minimální, navíc by fungovala hromadná doprava úplně zdarma pro lidi.

Dále to chce zpřehlednit a ujasnit zákon o veřejných zakázkách, dokonalou a vyspělou legislativu, spolupráci nejnovější vědy a patentů, efektivní spolupráci mezi rezorty; vyrovnané a efektivní rozpočty a opravdu fungující stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…