Václav Kovalčík: Vánoční projev 2020

25.12.2020 20:44

Vážení občané napříč politickým spektrem, letos prožíváme zvláštní vánoční čas, který nás sice ve vnějšku omezuje, ale vnitřně jsou zatím hodnoty stejné, když si připomínáme dějiny snad každého z nás.

Václav Kovalčík: Vánoční projev 2020
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční stromek

V období koronavirové krize jsme spadli zdravotně i ekonomicky, protože to bylo současnými mocnými ve světě objednáno, aby postupně docházelo ke zničení národů a národností ve světě. Proto je na nás, zda si to necháme líbit, anebo ne.

Přesto si nenechejme kazit vánoční svátky rádoby figurkami současných mocných, mějme v srdci sváteční tradice, které nás zatím drží nad vodou. Máme-li v sobě smysl života a životů, jistě porazíme tzv. honbu za bezhlavým mamonem. Již bylo dost politických a ekonomických podvodů. Osobně jsem si myslel, že 21. století bude úplně vyspělé, ale asi jsem se mýlil, když jsme se vrátili o sto let zpět - do období zdravotních i ekonomických nejistot.

O tom, kdo koronavirovou krizi zavinil, mám svůj pohled a názor. Super vyspělé zemi to bylo nepopulární, proto výzkum směřoval do země s obrovskou pracovní silou, bohužel koronavir unikl z laboratoře, a my sklízíme plody z tzv. nerozvážnosti vědeckého výzkumu. Nuže, přeberte si to sami, Vážení občané, abyste nepodléhali prorežimní propagandě např. v oblasti školství a vzdělávání. Školství by mělo správně vzdělávat, nikoliv mobilizovat další "pěšáky" současného zkaženého režimu.

V březnu jsme byli výkladní skříní na prvním místě v boji proti koronavirové pandemii, nyní zaujímáme rozmezí posledních míst. I sociologové by se měli zabývat, proč se tomu děje. Lidé jsou sice otrávení z chaotických vládních nařízení, proto volby do krajů a Senátu dopadly ve prospěch rádoby demokratického bloku, který nic neřeší, jen hází současné vládě klacky pod nohy. Můžou se prát, zápasit mezi sebou, ale konstruktivní spolupráce úplně žádná. Tak k čemu je současná Sněmovna i současný Senát?

Mít politickou i funkční trafiku je jistě in, ale nezapomínejme na naše bližní, kteří vlivem koronaviru přišli o práci, zaměstnání a sociální jistoty. I když jsme se rekordně zadlužili jako stát i národ, tak pořád dochází ke špatnému přerozdělování peněz státního rozpočtu, neustále se porcují vzdušní medvědi. Nevím, jestli se proinvestujeme k prosperitě. Navíc vykořisťování zaměstnanců v České republice pokračuje, neboť každý si chce i za cenu ponižování a potlačování lidských práv udržet své pracovní místo. Dále tady máme rekordní byrokracii dokonce v digitální éře! Mohl bych pokračovat dál a dál...

Vánoce aneb svátky míru, pokoje, lásky a přátelství. Proto si nenechejme vzít poslední morální hodnoty, které ještě máme v našem nitru. Jsme těžce zkoušeným národem, musíme se sjednotit, vzájemně si pomáhat, abychom světovým mocným ukázali, že v naší republice je stále domov můj, domov náš.

Vážení občané, přeji Vám pohodové a láskyplné vánoční svátky, radostné vykročení do nového roku 2021 s nadšením a optimismem zlepšit situaci doma i ve světě.

Václav Kovalčík, Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla