Václav Láska: Mám dostat peníze od Ivo Rittiga

12.09.2014 13:00

"V poslední době lze sledovat aktivitu osob označovaných souborně za kmotry, které se snaží civilními žalobami na ochranu osobnosti zatlačit do defenzívy ty, kteří dlouhodobě upozorňují na jejich nekalou činnost. Ať už je to Nadační fond proti korupci nebo Transparency International. Sám jsem se několikrát stal terčem těchto žalob a ubránil se. A rád pomáhám těm, kteří jsou touto aktivitou stiženi stejně jako já.

Václav Láska: Mám dostat peníze od Ivo Rittiga
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Advokát a bývalý policejní vyšetřovatel Václav Láska v pořadu ČT Hyde park

Dnes byl vynesen rozsudek ve sporu Ivo Rittiga s Transparency International. Týkal se výroku Davida Ondračky, ředitele TIC, který dal do souvislosti Ivo Rittiga se "solární kauzou AMUN.RE". Zastupoval jsem TIC a v prvním kole jsme vyhráli. Podařilo se nám prokázat, že napadený výrok byl pravdivý. A mimo to se nám například podařilo prokázat, že přestože Ivo Rittig hájí svou čest mnoha žalobami na ochranu osobnosti, sám čest a osobnost jiných lidí neuznává a opakovaně po ní šlape. Třeba tím, že Karla Randáka či Petra Soukenku označuje za "pedofilní fízly", nejraději by je "zbičoval a předhodil psům" a vyhrožuje jim "rozbitím držky".

Mimo zamítnutí žaloby byla Ivo Rittigovi uložena povinnost zaplatit k mým rukám náhradu nákladů řízení.

Ivo Rittig se pravděpodobně odvolá, takže na pravomocný rozsudek budeme čekat. Pokud by však s odvolání proti dnešnímu rozsudku neuspěl, dojde k velmi zajímavé situaci. Na mém bankovním účtu se objeví peníze od Ivo Rittiga," uvedl ke kauze Václav Láska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…