Václav Princ: My rozhodujeme. Stačí, když půjdeme k volbám a budeme volit srdcem a s rozumem

23.09.2016 9:16

Návrh aktivizace seniorů ke změně nepříznivé politické situace v ČR.

Václav Princ: My rozhodujeme. Stačí, když půjdeme k volbám a budeme volit srdcem a s rozumem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

V ČR existuje Asociace seniorů, Rada seniorů má centrální kancelář v Praze, v krajích pracují výbory a zastoupení. Vy každý z vás můžete oslovit sekretariát seniorů ve Vašem městě, možná se znáte, přidáte se, oslovíte politické strany KSČM, SPD, různé spolky a občanské iniciativy, které mohou přes svou organizační strukturu šířit informaci dál.

Dnešní senioři mají zkušenosti s minulým i se současným režimem ve svém aktivním, pracovním věku, minimálně půl na půl, 26 a 26 let od dokončení školní docházky. Mnozí ze seniorů, nejsou jen v důchodu, ale jsou aktivní v různých spolcích a těch by mohli využít k šíření společné ideje. Nevolme už politické strany, které jsou ve vládě 26 let, a jejich jedinou ideologií byl antikomunismus, kterým nejen vymývali svým voličům mozky, ale současně jim to umožňovalo nekontrolovatelně krást ze státního majetku v miliardách. Jen málo z politiků bylo souzeno a odsouzeno pro trestnou činnost, kterou páchali při privatizaci státních podniků. Nikdo z politiků posledních 26 let se nehlásí k odpovědnosti za současný stav společnosti, za zadluženost státu ve výši 2 bilionů Kč, za rozkradený státní majetek, zničený průmysl, zemědělství, zničené školství, které má nejhorší výsledky v naší historii. Podívejte se, na právní stav v ČR. Policie, státní zástupci i soudci jsou pod vlivem politiků a těch, kteří jim vládnou. Jsme neprávní stát. Za tím stojím a mohl bych uvést důkazy z vlastní zkušenosti.

V ČR nevládne demokracie, stát nemá žádnou koncepci pro budoucnost. Vládnou nám peníze, a to velké peníze. Takové peníze, které ničí charaktery těch, co nám vládnou a jsou dnes u moci. Někteří z nich jsou v parlamentu už 26 let a na účtech mají miliony, snad miliardy Kč z úplatků z doby privatizace státních podniků. Proto není dosud zákon o přiznání majetku, proto mají účty v zahraničí, proto není zákon o referendu. Když se díváme na záběry z jednání ve sněmovně, oni se  poslanci dokonce mezi sebou veřejně obviňují, kdo si více nakradl a my jsme stále v klidu?

Tento způsob zvratu současné politiky, jak ho předkládám,  má jednu velkou výhodu. Není výbor, není žádný předseda, nikdo se nemůže cpát na jeho místo. Jste to vy všichni, kdo rozhodujete o tom, jak budete žít, jak budou žít vaše děti, vnuci.   Stačí, když půjde 2 miliony seniorů k volbám a budeme volit srdcem a s rozumem. V roce 1989 údajně došlo k revoluci, kterou spustili studenti. V roce 2016 by se měli ozvat senioři a napravit chyby minulosti. Je to naše povinnost. Neříkejte si, já nic nezměním. Naopak. Vy, senioři to můžete změnit, když budete volit.

Přeji všem hodně trpělivosti, rozumu, zdraví a aktivity.

Václav Princ, České Budějovice,
předloženo Krajské radě Jihočeského kraje dne 23.9.2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…