Václav Souček: Správcování

10.06.2014 11:40

Sobotní vydání dvou z největších deníků přinesla dvě celostránková interwiev s aktuálním ministrem financí. Opakuje se v nich předvolební mantra v několika podobách:

Václav Souček: Správcování
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Tato země je dnes v totálním rozkladu, musíme personálně postavit na nohy instituce, které by stát měly spravovat ve prospěch lidí, chceme přijmout zákon o státní službě, který tu měl být už dvanáct let dvanáct let, atd... musíme prostě řídit stát jako firmu.

Přípodotek by rád výzvu poopravil: ministr financí nemůže stát řídit. Předchozí ministr financí, sarkasticky komentující záměry nástupce, má hořkosladkou zkušenost s řízením státu prostřednictvím státního rozpočtu, když předsedu vlády řídil někdo... jiná.

Neboli: nelze stát řídit jako firmu, je však nutno stát jako firmu ( svěřenou volbami ) s péčí řádného hospodáře s p r a v o v a t . Průběžným auditem správcování budou už příští volby.

"Musíte se, pane správče, víc snažit!" praví se v jednom úsměvném českém filmu podle Hrabala... tedy Bohumila Hrabala, spisovatele.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …