Václav Souček: Summity

09.09.2014 8:33

Summit Severoatlantického paktu se zhodnotil, pochválil za Afghanistán, a odhodlal k roztodivné jednotě dalších sankcí vůči Rusku. Rusko mezitím ukrajuje z východní Ukrajiny salámovou metodou, dva kroky vpřed a jeden zpátky, k příměří a do předem připravených pozic.

Václav Souček: Summity
Foto: NATO
Popisek: Summit NATO

Na výstupech Miloše Zemana na summitu nenechaly komentáře suchou nit; prý se hluboce pomýlil, když odkazuje jako na věrohodný zdroj informací Moskvu. Postoj českého premiéra zkoncentroval jeden z pravicových bijců do vyjádření, že je to slaboch a jako slaboch získá nějaké sebevědomí jen tehdy, když cítí, že ti ostatní mají taky nějakou odvahu.

Úmorně se vleče debata o povaze konfliktu, infikovaného Majdanem: je to parcelování rozrušené země? Agrese zvenčí? Občanská válka?

Nemohou žádné boje končit jinak, než jednáním o míru u společného stolu. Musí mlčet děla a promluvit múzy. Summit by mohl být dobrým prostředníkem. Ale i na summitech by mělo jít o střety argumentů s protiargumenty, nikoliv o válku dezinformací.

Zaznělo na ČRo Hradec Králové. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …