Václav Souček: Tea party

07.03.2015 12:18

Tak prý u nás na troskách Úsvitu roste „čajové hnutí“, postřehly noviny. Úsvit coby hnutí ohýbané jedním mužem propadl, leč poslanecké mandáty zůstaly a jejich nositelé budou předmětem zvýšeného zájmu těch, na něž se ve volbách nedostalo.

Václav Souček: Tea party
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Politika se zhusta zaobírá přípravami na války minulé, zatímco vývoj zbraňových systémů spěje kvapem k ničivé dokonalosti. Kdo kdy tušil, co jsou to nějaké drony – a najednou to místo nad písečnými pouštěmi lítá nad Paříží. Civilní letadlo nad Ukrajinou nespadlo samo od sebe, pravdy se možná svět dobere někdy po padesáti letech. To by tak hrálo, aby zbraně nebyly předmětem kolosálních kšeftů. Autor se odkazuje na markantní ukázky z Hlavy XXII. Josepha Hellera, což je ovšem literární nadsázka.

Inteligentní zbraňové systémy v rukou inteligentů nejsou menší hrozbou,než v držení přežívajících amazonských indiánů, natož v rukou Boko Haram. Největší hrozbou pro lidstvo bude zřejmě inteligence, zejména ta na scestí. Umí si, inteligence, ochránit přístup k obchodu se zbraněmi výsadním systémem informací: taj.dův.mob. 

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové  Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…