Váleční veteráni: Nechceme nečinně sledovat středověké sadistické zabíjení zajatců

17.12.2015 14:31

Prohlášení Republikového výboru Sdružení válečných veteránů České republiky

Váleční veteráni: Nechceme nečinně sledovat středověké sadistické zabíjení zajatců
Foto: Tristan Wannek
Popisek: Váleční veteráni

Jsme váleční veteráni České republiky. V našich řadách jsou bývalí i současní generálové, důstojníci, praporčíci a poddůstojníci, kteří od roku 1990 prošli řadou misí a na vlastní oči viděli hrůzy válek.

Není nám lhostejné, co se děje v souvislosti s exodem uprchlíků z oblastí Blízkého a Středního východu a Severní Afriky. Nechceme nečinně sledovat zbabělou střelbu na Pařížany, teroristické útoky na pasažéry civilních letadel, středověké sadistické zabíjení zajatců podřezáváním, upalováním v klecích nebo rozmetáním trhavinou.

Nechceme nečinně sledovat bezzubou nekoordinovanou politiku EU, která dosud nebyla schopna zabezpečit účinnou ochranu hranic Schengenského prostoru.

Denně dochází k nekontrolovanému přesunu tisíců uprchlíků, mezi nimiž jsou i členové teroristických organizací.

V průběhu našich zahraničních misí jsme působili v regionech, kde zuřila válka. Denně jsme se střetávali se skutečnými uprchlíky před útrapami válek. Ti byli vděčni za azyl poskytnutý jakoukoli bezpečnou zemí. Pokud dnes chtějí jen do Německa, stěžují si na stravu v záchytných táborech, na určitý režim omezení pohybu, zahazují identifikační průkazy, nejsou váleční uprchlíci a měli by být odesíláni zpět do země svého původu.

Viděli jsme mnoho zmaru, bídy a krutosti a proto nám není cizí solidarita s trpícími. Přes to všechno a právě proto nesouhlasíme s trvalým a nekontrolovaným přílivem migrantů do Evropy. Tento příval nás naplňuje oprávněnou obavou, která nemá nic společného s tupou xenofobií.

Jsme pro adresnou pomoc přímo do míst, kde vznikají konflikty a kde zůstávají nejpotřebnější, kteří nemají tisíce dolarů na platby převaděčům. Jsme pro účinnou pomoc při řešení příčin a ne pouhých projevů. Jsme pro solidaritu, ale ne za cenu zničení vlastní společnosti a kultury.

Budeme plně podporovat takovou politiku vedení našeho státu, která bude požadovat důslednou ochranu a obranu vnější hranice Schengenského prostoru a odmítne systém povinných kvót přerozdělování uprchlíků. Jsme pro politiku zajištění bezpečnosti našim občanům.

V tomto duchu jsme připraveni podpořit jakékoliv rozumné kroky vlády a našich volených zástupců.

Jsme připraveni kdykoli poskytnout pomoc při obraně naší vlasti, České republiky.

Republikový výbor
Sdružení válečných veteránů
České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.