Valentin Kusák: Souvislost mezi politikou a islamizací ve světě, Evropě i v ČR

21.01.2012 10:35

Otázky imigrace, muslimů, islamizace začaly nabývat čím dál více politických rozměrů.

Valentin Kusák: Souvislost mezi politikou a islamizací ve světě, Evropě i v ČR
Foto: ilustrační foto
Popisek: Bojovník proti mešitám v ČR Valentin Kusák

Na kongresu ODS o  zazněl názor, že  shoda Evropská unie na jednotných pravidlech pro migraci, je pro ODS nepřijatelná. Dále se občanští demokraté usnesli, že. "Multikulturalismus považujeme za mrtvý koncept,..". Již dříve razili občanští demokraté tézi, že do ČR může přijít jen tolik imigrantů, kolik jsme schopni pojmout.

V zahraničí vidíme – především po Evropě – vystupování politiků a politických stran proti jednotlivým prvkům islamizace (bezuzdná imigrace, burky, mešity, šaría, halal vraždění atd.).

Tyto jevy – vstup otázky islamizace do politiky – se realizují i v USA. Je nutné říci, že ne vždy jde ale názor politiků proti islamizaci. V průběhu protestu na Wall Street se v Zucotti parku shromáždilo cca tři sta s komunisty. Akci pořádala islámská organizace CAIR, která má vazby na teroristický Hamás. Fotografie PI news přinášejí záběry levicových a muslimských demonstrantů s nápisy „My všichni jsme muslimové“ a „Muslimové jsou povinováni povstat proti nespravedlnosti.“.  Na druhé straně američtí republikáni přibírají jako velké volební téma pro prezidentské volby imigraci, neboť v USA žije přes 11 milionů nelegálních přistěhovalců.

Švýcarská lidová protiimigrantská strana (SVP), která zvítězila ve švýcarských volbách do Národní rady  zahájila před několika měsíci kampaň, jejímž cílem je uskutečnění referenda ve jménu omezení počtu přistěhovalců ve Švýcarsku. SVP spojuje bezuzdnou imigraci s problémy, které nyní musí řešit běžní Švýcaři. V případě výhry v podzimních parlamentních volbách navrhuje SVP dokonce změnu Ústavy, dle které bude v budoucnu určen počet příchozích legálních imigrantů.

Vývoj ve světě/Evropě bude ovlivněn politickými postoji představitelů politických stran a požadavky běžných občanů dotčených zemí. Na druhé straně ovšem stojí politický vývoj v muslimských či jinak nedemokratických zemích, kde mají muslimové početné zastoupení v obyvatelstvu.

Velkou nadějí v tomto směru bylo  tzv. Arabské jaro. Ale hned po prvních informací z Egypta atd. o tom, jak se začíná vzmáhat Muslimské bratrstvo, jak šéfové Al-Kájdy vyhlašují země Arabského jara za svoje zájmové území, bylo zřejmé, že nástup demokracie se konat nebude. Arabské jaro nepřinese do zemí demokracii a svobody, ale bude znamenat ještě tvrdší podmínky především z důvodu nástupu agresivních islamistů.

Nový představitel teroristické sítě Al-Káida Ajmán Zavahrí vyzval Lybijce, aby po smrti Muammara Kaddáfího v Lybii ustavili islámský stát. Určitě by se dalo konstatovat, že vše mají v rukou politici. Není to ale pravda. I občané mohou vyslovovat svůj názor proti bezuzdné islamizaci ČR. Je potřeba plného využití zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů § 2, který praví  „Občané mohou zakládat spolky, společnosti, svazy, hnutí, kluby a jiná občanská sdružení… a sdružovat se v nich“ za určitým cílem. Občané mohou vyjadřovat svobodně své názory a požadavky. Stačí, když občané budou o nebezpečí islamizace jen mluvit mezi sebou a tím podnítí celospolečenskou diskuzi o islamizaci, od které bude již krůček k tomu, aby se dokázalo, jak je islamizace zhoubná a jak reálně hrozí.

Ing. Valentin Kusák
Předseda AntiMešita o.s. a AntiMešita-Envi o.s.
www.atimesita.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Valentin Kusák

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …