Vaše Věc: Ankaře tři miliardy eur z Evropské unie nestačí

25.01.2016 19:05

Turecká vláda před pár týdny využila tíživé situace EU, pokud jde o uprchlíky, kterými Turecko neúnavně zásobuje Evropu, neboť 80 % uprchlíků do Evropy směřuje před turecké území, a vymámila z Evropy několik závazků.

Vaše Věc: Ankaře tři miliardy eur z Evropské unie nestačí
Foto: Archiv
Popisek: Turecká vlajka

Tím prvním je, že se opět obnoví jednání o vstupu Turecka do EU. Slibem nezarmoutíš, ale nikdo rozumný si v tuto chvíli nemůže myslet, že do EU může být během nějakých 10-15 let přijat muslimský stát, který směruje k islamismu.

Ten druhý slib byl ovšem reálný a Turci si nyní vybírají tučné politické dividendy. Bylo jim přislíbeno poskytnout 3 miliardy eur na řešení problematiky uprchlíků, tedy aby Turecko regulovalo a omezovalo příliv uprchlíků přes své území. To se sice v zásadě neděje, ale turecký premiér Davutoglu se už dožaduje dalších peněz…

Zdá se, že jediným rozumným řešením je, aby peníze, které dá EU na tento účel dohromady, byly použity k ochraně vlastního evropského území spojenými pohraničními silami, tak aby se zabránilo příchodu dalších uprchlíků do Evropy, a to zejména přes Řecko a řecké ostrovy, ale také přes další části Evropy.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …