Vaše věc: Nemocnice v Kundúzu na cimprcampr...

07.10.2015 20:15

I ti nejotrlejší a nejfanatičtější bojovníci islamistického Talibanu ctili nedotknutelnost nemocnice Lékařů bez hranic v afghánském Kundúzu a při vstupu do ní odkládali zbraně. Stejně tak vojáci vládní.

Vaše věc: Nemocnice v Kundúzu na cimprcampr...
Foto: air-force
Popisek: air-force

To, že jsou idealističtí pracovníci organizace naprosto zhnuseni vybombardováním nemocnice americkým letectvem, je tedy možné plně pochopit. Americká vláda by ihned měla nabídnout peníze a kapacity na rekonstrukci a obnovu zničené nemocnice. A afghánská vláda by měla upustit od žalostného žvanění o tom, že si talibánci udělali z nemocnice živý štít.

Lékaři bez hranic, někteří z nich byli mezi více než 22 oběťmi bombardování, se chtějí z Kundúzu zcela stáhnout, a to se všemi důsledky, které to bude pro obyvatele tohoto stopadesátitisícového města mít.

Američané rádi moralizují Rusy za jejich bojové akce v Sýrii, tedy v zemi, jež byla rozvrácena především v důsledku chybné politiky Západu (tedy USA, Francie a Velké Británie). Podle západních médií Rusové při svých leteckých útocích nešetří civilní obyvatelstvo. Nálety americké koalice jsou pochopitelně bez jakýchkoliv obětí. No, Rusové ale zatím na rozdíl od Američanů žádnou nemocnici na svědomí nemají. Nemějme ve válce dvojí morálku. Jednu pro naše přátele, a jinou pro ty druhé…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

inflace

jeden z posledních vašich slibů byl, že inflace klesne. A zase jste se hodně mýlil, inflace v České republice stoupá!! jak je to možné?? Stát vám platí 14 poradců, mezi nimi Křečka, to ani on nevěděl že inflace a ceny budou neustále stoupat?? Tak k čemu tam vlastně všichni jste ???

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

13:57 Jiří Paroubek: Pokles? Kdepak! Růst … potíží

Na zemědělství se hodí stařičký vtip, že potíže růstu vystřídal růst potíží. Ty staré jsou stále nal…