Vaše věc: Ve Francii stát přiostřil přístup k neplnoletým živlům

01.08.2017 17:11

Po shromážděních mladých, často nezletilých ve večerních a nočních hodinách, objevujeme druhý den hromady odpadků, různých pytlíků a sáčků, vajglů, lahví od všeho možného a také použitých jehel: to je pravidelně také „úroda“ četníků města Orléans.

Vaše věc: Ve Francii stát přiostřil přístup k neplnoletým živlům
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vítězný oblouk v Paříži

Shromáždění osob jsou zakázána ve volných prostranstvích každý den od 22 hod. do 6 hod. ranní. Tyto noční radovánky mládeže se odehrávají v mnoha městech Francie i v Nice nebo v Cannes.

V polovině července byla zatčena matka od rodiny, protože její dvanáctiletý syn hrubě nadával a vyhrožoval policistovi. V noci ze 13. na 14. července házela mládež, hlavně nezletilí, zapálené klacky nebo cokoliv jiného zapáleného do umělohmotných popelnic. Na to konto shořelo několik aut, upřesňují pořádkové síly. Padesátka mladých poničila auta, tři z nich se podařilo chytit, dva byli plnoletí a opět tam byl dvanáctiletý chlapec z minulé události. Chlapec se k činu přiznal a zůstal volný.

Ale četníci se rozhodli znovu vzít do vazby jeho matku, opírajíce se přitom o paragraf 227 – 17 trestního zákona, který říká, že otec nebo matka, kteří se vyhnuli bez legitimního důvodu svým povinnostem tak, že mohli ohrozit zdraví, bezpečnost, morálku, výchovu a studium svého neplnoletého dítěte, jsou potrestáni až dvěma roky odnětí svobody a zaplacením pokuty 30 tisíc euro.

A jaké jsou reakce obyvatel? Velmi pozitivní, potvrzují četníci. To, co vychází z našich setkání s asociacemi jednotlivých čtvrtí a se sociálními pracovníky je, že nízká zodpovědnost rodičů je zdrojem potíží, se kterými se setkáváme v různých čtvrtích.

(podle Le Figaro, ZP)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.