Veleba (SPO): Veřejnoprávní televize spojkou TOP 09

10.03.2015 22:05

Dnes bylo na mediální scéně veřejnoprávní televize opět rušno. Prezident republiky pořádal prostřednictvím svého tiskového mluvčího Jiřího Ovčáčka tiskovou konferenci, kterou ČT 24, ač byla přítomna neodvysílala.

Veleba (SPO): Veřejnoprávní televize spojkou TOP 09
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Na následnou tiskovou zprávu Hradu, ve které se mimo jiného píše: „Považujeme tento přístup za dětinskou pomstu České televize za názory prezidenta republiky.

Je třeba veřejně vyslovit otázku, že pokud bude Česká televize cenzurovat názory nejvyššího ústavního činitele, jak bude potom postupovat v případě dalších ústavních činitelů, politiků a občanů“, reagovala tisková mluvčí generálního ředitele ČT Kateřina Plívová tak, že tisková konference byla vlastně jenom souhrnem aktivit prezidenta republiky z minulého týdne a proč nakonec takovou záležitost vysílat. Tolik podstata dnešní další cenzurní stopky prezidenta republiky veřejnoprávní Českou televizí.

Krátce na to jsem dostal na toto téma několik e mailů od televizních diváků, jeden z nich zcela zásadní, jehož část si dovolím citovat:

„Zdravím Vás, pane senátore,

s tiskovou mluvčí ČT ( knížecí spojkou, jak výstižně píše Zdeněk Zbořil) jste evidentně trefil hřebík na hlavičku (byl jsem v TV Drtinová, Veselovský). Jim teď nezbylo než jí vytáhnout na světlo a dělat jako, že je to normální, že se nic neděje, že se nemusí bát a ani se nikomu zpovídat. Dokonce jsem slyšel nesmyslná porovnávání s ní a prezidentským mluvčím, který pracoval v Haló novinách, takže co prý chcete kritizovat.....to jsou samo sebou nesmysly-novinář z levicových novin pracuje jako mluvčí levicového prezidenta. Ale co je s mluvčí ČT  Plívovou srovnatelné, tak je to příběh a pozice Alexandry Noskové, která kvůli vztahu s hradním kancléřem pro možný střet zájmů musela opustit post zprávařky a moderátorky dopravních zpráv, aby koncesionáře nevhodně politicky nenakazila. Je to do jisté míry směšné, na druhou stranu smutné a nehorázné , jak si špičkový management ČT vykládá svoje kompetence a vztah ke obyčejným koncesionářům. Nosková závadná a do nedávno aktivní členka týmu TOP Alžběta Plívová je nezávadná.“

Tolik nejaktuálnější e mail televizního diváka k veřejnoprávní televizi. Pro zajímavost – od poloviny listopadu minulého roku, kdy jsem byl v pořadu Hyde Park, jsem e mailů nespokojených diváků dostal už téměř 500 a já se musím ptát:

Pane generální řediteli Dvořáku, považujete opravdu za normální, že vaší tiskovou mluvčí je bývalá členka vrcholového mediálního týmu politické strany TOP 09 a v prezidentské volbě pana Karla Schwarzenberga, protikandidáta současného prezidenta? A dále se musím ptát – není náhodou tato skutečnost vysvětlením do očí bijící téměř každodenní přítomností pana Kalouska na obrazovce ČT?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Veleba

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

8:22 Pavel Foltán: FARA?! Už i u nás?!

Leckdo leckde by si možná chtěl zaparafrázovat s okřídlenou hláškou z filmu: „Tak co zas máte Kelišo…