Vitalij Ginzburg: Respektujeme ukrajinskou svrchovanost včetně Krymu

29.09.2022 17:47 | Komentář

Svobodní Rusové odmítají zfalšovaná proruská referenda na Ukrajině.

Vitalij Ginzburg: Respektujeme ukrajinskou svrchovanost včetně Krymu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někdejší úspěšný podnikatel v Rusku Vitalij Ginzburg

Jako nepovedenou frašku a jeden velký volební podvod hodnotí Svobodní Rusové v České republice údajná referenda o připojení částí Doněcké, Luhanské, Záporožské a Chersonské oblasti k Ruské federaci. Proputinovské okupační úřady už uvedly, že lidé údajně souhlasili s připojením k Rusku a výsledky se v jednotlivých regionech prý pohybují od 87 procent do téměř sta procent pro připojení. To je samozřejmě lež. Existuje spousta důkazů o volebních podvodech a násilnostech doprovázejících tato tzv. referenda. Například ve městě Starobilsk okupační úřady po dobu tzv. plebiscitu zakázaly lidem opustit město a do domů přicházely ozbrojené hlídky, které tamní obyvatele násilím nutily k účasti v referendu. Jinde zase chodily po domácnostech tzv. volební komise s přenosnými urnami v doprovodu ozbrojenců a rovněž se snažily drsným nátlakem přimět lidi k účasti k referendu. Navíc velká část obyvatel tato Ruskem okupovaná území opustila.

Hlavní překážkou pro uznání plebiscitů je však hrubé porušení mezinárodního práva. Není v žádném případě možné, aby okupační mocnost uspořádala na okupovaném území referendum o připojení dobytého území ke své říši. To je stejné, jako kdyby Hitler uspořádal po obsazení čs. pohraničí v roce 1938 lidové hlasování o tom, zda se Sudety chtějí připojit k Německu.

Je dobře že mezinárodní společenství tuto nehoráznou frašku neuznává. Dokonce i země blízké Kremlu, jako Srbsko nebo Kazachstán, už prohlásily, že připojení dotyčných ukrajinských území k Ruské federaci neuznají.

Svobodní Rusové požadují okamžité ukončení ruské okupace ukrajinských území včetně Krymu a respektování ukrajinské svrchovanosti v mezinárodně uznávaných hranicích. Brutálnímu ruskému násilí včetně vyhrožování použití jaderných zbraní čelnými představiteli Kremlu nemůže Západ dále ustupovat. Kmotr Putin a jeho mafiánská banda to totiž cítí jako slabost. Jediné, čemu tito zločinci rozumí, je síla.         

Vitalij Ginzburg,
předseda Svobodných Rusů v České republice

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…