Vladimír Hučín: Mít konfidenta StB na pozici předsedy vlády je pro odpůrce komunistického režimu nepřijatelné a ponižující

09.03.2019 18:32

Stanovisko Konfederace politických vězňů Přerov k návštěvě premiéra Andreje Babiše v USA

Vladimír Hučín: Mít konfidenta StB na pozici předsedy vlády je pro odpůrce komunistického režimu nepřijatelné a ponižující
Foto: Archiv VH
Popisek: Vladimír Hučín

V posledních dnech je Konfederace politických vězňů v často dotazována na to, co říkáme na návštěvu premiéra ČR Andreje Babiše u amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Náš názor je, že volby v ČR bohužel rozhodly o tom, že do čela vlády byl nakonec jmenován Andrej Babiš a pro nás politické vězně komunistického režimu je tato skutečnost tristní, což je pochopitelné, neboť mít konfidenta StB, nomenklaturního kádra KSČ a trestně stíhaného člověka na pozici předsedy vlády ČR je obzvláště pro odpůrce komunistického režimu nepřijatelné a také i ponižující.

Jsme toho názoru, že tomuto stavu věcí značně přispěla ta skutečnost, že na pozici prezidenta ČR se opakovaně nachází proruský prezident Miloš Zeman, který už ve své podstatě je dle našeho názoru významným bezpečnostním rizikem pro ČR.

Pro dokreslení sdělujeme, že i průběh prezidentských voleb v USA jsme sledovali a netajili jsme se podporou a sympatiemi k Johnu McCainovi. V tom nás podpořili i bývalí političtí vězni, z nichž někteří žijí i v USA.

Dotazy na náš názor na proběhlou návštěvu premiéra Andreje Babiše v USA vyvolala i návštěva jmenovaného v sídle CIA. Domníváme se, že tato instituce je specializována na komunistické agenty a tak není ani tak od věci, že tam bývalý konfident StB Andrej Babiš, dekonspirovaný pod krycím jménem "Bureš" byl, a to jako živý exponát komunistické konfidentury StB.

Vladimír Hučín
předseda KPV Přerov

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…