Vladimír Pelc: Ataky neumětelů

22.05.2022 13:29 | Komentář

Fascinuje mě, jak si nejrůznější neumětelové dovolují mluvit do věcí, o kterých nemohou nic vědět. Uráží mě, když takové bláboly redaktoři publikují.

Vladimír Pelc: Ataky neumětelů
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

V Parlamentních listech se herečka Aňa Geislerová podělila o své hluboké myšlenky o našem školství (ZDE).

Podle A. Geislerové, která dosáhla pouze základní vzdělání, je nutné školství zásadně změnit, protože máme strašně zastaralý systém školství, které kazí charakter dětem na celý život. A víte proč? Protože A. Geislerová si ze svého rozsáhlého vzdělání pamatuje pouze rok 1212 a Zlatou bulu sicilskou. A ona se ptá? K čemu mi to je? Naučila mě škola kritickému myšlení? Nenaučila.

Aby se žák, student, posluchač naučil kritickému myšlení – tomu musí být připraven, musí být takové myšlení schopen přijímat; když ho někdo není schopen kapírovat, žádný učitel ho do něj nenaleje. Nebo jinak: Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. A v takovém případě pro něj zbyde pouze pamatování roku 1212.

Přitom i na základní škole při uvedení toho data učí žáky přemýšlet o tom, že šlo o výraznou změnu tehdejšího českého státu, o jeho vnitřní nezávislost, že českému panovníkovi byla poprvé přiznána dědičná královská hodnost … tedy učí se kritickému myšlení o tehdejší globální politice.

Žijeme v tragické době, kdy si kdejaký neumětel dovolí mluvit do problémů, jimž nerozumí a rozumět nemůže, kdy si kupříkladu kdejaký august dovoluje blábolit své omezenosti do veřejného prostoru.

A tak navrhuji, aby se naše neschopná vláda – neumí řešit inflaci, neumí podnítit potřebný hospodářský růst, stará se více o imigranty než o naše občany – tedy aby naše neschopná vláda plejádu svých stejně zdatných ministrů o paní A. Geislerovou rozšířila; ta má dokonalou kvalifikaci, vzdělání a životní zkušenosti na ministryni školství; anebo, protože má správnou politickou orientaci, na ministryni kultu.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…