Vladimír Pelc: Nebezpečná realita sudeťáctví

23.06.2018 7:36

Německá kancléřka Angela Merkelová prohlásila, že pro poválečný odsun, ona použila označení „vyhnání“, Němců ze zemí střední Evropy po porážce nacistického Německa v roce 1945 nebylo morální ani politické ospravedlnění. Jde o revanšistický útok na naši suverenitu.

Vladimír Pelc: Nebezpečná realita sudeťáctví
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Berndt Posselt, reprezentant německých landsmanšaftů, se Merkelové zastal; zvolil primitivní protiútok: Ten, kdo z občanů České republiky hájí naši suverenitu, právní základy státu, politickou realitu plynoucí z výsledků 2. svět. války prý sklouzává ke komunismu. Pak je ovšem většina našich občanů, podle něj, komunisty. B. Posselt naopak sklouzává k neonaci revanšismu. Vlastně nesklouzává. On ho propaguje, on o něj usiluje.

Merkelová ani Posselt, při slovech o „vyhnání“ pochopitelně nemají na mysli vyhánění našich občanů po záboru pohraničí nacistickým Německem v roce 1938. To bylo v pořádku, šlo přece jen o nápravu chyb tehdejší politiky ČSR a podle práva – podle Mnichovské dohody.

Sudeťáctví a jejich pátá kolona v ČR, v jejímž čele jsou politici katolické strany KDU-ČSL, není strašák: Je to nebezpečná realita.

A co bude dál? Příští, výroční 70. sudetoněmecký sraz landsmanšaftů B. Posselt a jeho parteigenosse uskuteční v České republice. Za potlesku některých místních politiků se servilním vztahem k sudeto-neonaci organizacím. Pod ochranou naší policie. Za frenetického aplausu pražské kavárny a mainstreamových sdělovacích prostředků. A pokud se to některým politickým stranám a občanům nebude líbit, octnou se ve zprávě ministerstva vnitra jako extrémisté.

Německá kancléřka Angela Merkelová včera prohlásila, že pro poválečný odsun Němců ze zemí střední Evropy nebylo morální ani politické ospravedlnění. Ale bylo, bylo: Morálním a politickým ospravedlněním byly hrůzy druhé světové války, které způsobilo nacistické Německo, ospravedlněním byly miliony lidí, které vyvraždily nacistické hordy, ospravedlněním byly koncentrační tábory, ve kterých nacisté vraždili „méněcenné“ osoby průmyslovým způsobem, ospravedlněním byly stovky vypálených měst, obcí, morálním a politickým ospravedlněním bylo…

Naši občané by měli pozorně sledovat reakce politiků a politických stran na revanšistický útok Angely Merkelové na náš stát. A ty politiky a strany, které naše národní zájmy nehájí, nevolit.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …